Data publicării:
Mic dejun italienesc. Trei rețete surpriză
Dacă vrei să te bucuri de un mic dejun italienesc declicios și simplu, îți prezentăm trei variante. Iată rețetele.
Iaurt cremos cu banane
Ingrediente
1 iaurt mare grecesc
1 banană mare (sau 2 mici)
miere (opțional)
scorțișoară (opțional)
Cum se prepară
Zdrobește banana într-un mixer (sau cu o furculiță) și adaugă piureul obținut în iaurt. Amestecă repede. Adaugă miere și scorțișoară după gust și servește imediat iaurtul cu banane, scrie ecuisine.ro.
Vezi și: Mic dejun franţuzesc. Rețeta: de ce ai nevoie
Fursecuri amaretti
Ingrediente
300 g migdale fără coajă
200 g zahăr
2 albușuri
½ linguriță cu esenta de migdale
sare
Cum se prepară
Zdrobește migdalele într-un blender și adaugă jumătate din cantitatea de zahăr. Bate spumă albușurile cu un praf de sare și adaugă restul de zahăr. Când spuma stă țeapănă, încorporează cu ajutorul unei spatule amestecul de migdale si un strop de esenta.
Pune compoziția într-un poș și formează bănuți pe tava tepetată cu hârtie de copt. Lasă tava în loc deschis circa 2 ore. Coace apoi fursecurile amaretti în cuptorul încins în prealabil pentru 15 minute sau până capătă o culoare aurie. Când s-au răcit fursecurile, le poți depozita într-un borcan cu închidere ermetică sau într-o pungă de hârtie. Servește-le lângă o ceșcuță cu espresso.
Vezi și: Tartă cu crenvurști și cașcaval. Micul dejun rapid și delicios: rețeta
Biscotti
Ingrediente
120 ml ulei
200 g zahăr
390 g făină
3 ouă mari
1 lingură cu praf de copt
1 lingură cu esenta de migdale
alune, fructe uscate, migdale
Cum se prepară
Într-un vas, amestecă uleiul, ouăle, zahărul și esenta de migdale dupa gust. Separat, amestecă făina cu praful de copt și încorporează în compoziția de ouă. Adaugă o mână de alune, migdale sau fructe uscate și frământă ușor aluatul obținut și împarte-l în două.
Formează două rulouri de dimensiunea tăvii de copt, așază-le pe tava tapetată cu hârtie de copt și presează-le ușor până ajung la grosimea de 1 cm. Dă la cuptorul încins pntru 25-30 de minute sau până se capătă o culoare aurie. Lasă să se răcorească, suficient cât să poți pune mâna pe ele, și cu ajutorul unui cuțit ascuțit taie rulourile felii. Pune-le înapoi pe tava de copt și mai bagă-le în cuptor pentru 6-10 minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News