Mic dejun bulgăresc. Sandvișuri cu brânză feta şi ouă, la cuptor: Rețeta super simplă
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Ragga Muffin)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Ragga Muffin)
Vrei ceva nou la micul dejun? Poți încerca o rețetă bulgărească delicioasă: sandvișurile cu brânză feta și ouă, la cuptor.

Ingrediente

- 4 felii de pâine

- 2 ouă

- 250 g brânză feta

- 4 linguriţe unt

- piper

- verdeaţă de care vrei

Cum se prepară

Încingi cuptorul. Ungi cu unt feliile de pâine şi le pui într-o tavă de cuptor. Baţi ouăle, cu brânza fărâmiţată şi verdeaţa. Rezultatul ar trebui să fie o pastă mai groasă. Dacă este mai lichidă mai adaugă brânză. Acoperă feliile de pâine cu această mixtură în mod egal, scrie clickpoftabuna.ro. Laşi acest mic dejun bulgăresc de sandvişuri cu brânză feta şi ouă la cuptor până când sandvişurile au devenit arămii, iar oul este copt.

Vezi și: Omletă țărănească la cuptor. Rețeta rapidă plină de savoare

Cheesecake fără coacere, cu iaurt grecesc și piersici. Rețeta perfectă pentru weekend

Sau poate pereferi un mic dejun nemțesc:

Ingrediente

2 linguri ulei de măsline
5 cartofi curăţaţi, tăiaţi cuburi şi fierţi
100 grame şuncă presată
1 ceapă medie, tocată
1 ardei roşu, tăiat cuburi
sare
paprika
pătrunjel
3 ouă bătute ca pentru omletă

Cum se prepară

Se călesc ceapa şi ardeiul. Se împing către margine şi se adauga cartofii fierţi şi o lingură de ulei. Se rumenesc câteva minute. Se adauga şunca presată, sare şi piper, paprika şi se călesc 2-3 minute. Se amestecă toate legumele din tigaie şi se adaugă pătrunjelul, scrie bucataras.ro. Se adaugă ouăle, se amestecă, iar când încep să se gătească se ia tigaia de pe foc. Ouăle ar trebui să aibă o consistenţă cremoasă. Se serveşte imediat cu ketchup.

Vezi și: Mic dejun turcesc: Ouă cu roșii la tigaie. Este delicios și simplu de preparat

Cum faci cea mai bună socată. Rețeta după care o prepara bunica

BONUS: Omletă olandeză cu cremă de brânză, roșii cherry și pătrunjel

Ingrediente

1 buc lipie
2 buc ouă
1 buc ceapă
1 buc ardei
1 legătura pătrunjel
50 gr crema de brânză
2 buc roşii Cherry
3 linguriţe ulei de măsline
1 vârf de cuţit sare
1 vârf de cuţit piper negru

Cum se prepară

Curăţăm şi tăiem ceapa în 2 bucăţi egale. O jumătate de ceapă se toacă foarte foarte mărunt, iar cealaltă jumătate o vom face feliuţe subţiri. Încingem tigaia, adăugăm cele 3 linguriţe de ulei de măsline şi călim ceapa la foc mic, cel mai mic posibil, potrivit gatesc.ro.

Între timp tăiem ardeiul felii subţiri, pe care le adăugăm peste ceapă semi călită. Ceapă se va ţine la călit aproximativ 10 minute şi după cele 10 minute adăugăm ardeiul roşu încă 3-4 minute. Batem ouăle foarte bine şi adăugăm peste ceapă şi ardei. Amestecăm foarte bine până când se formează cubuleţe din omletă. Până când se separă între ea.

Ungem lipia cu cremă de brânză pe un colţ. Aşezăm omletă şi roşiile cherry. Adăugăm pătrunjel şi începem să rulăm lipia dinspre colţul opus cremei de brânză pentru a sta lipită. Tăiem lipia în 2 bucăţi egale pe mijloc şi este gata de servire.

Vezi și: Kazandibi, prăjitura turcească demențială. Rețeta de weekend super simplă și de efect

Prăjitură fără coacere. Este gata în 15 minute! Ai nevoie de 300 g biscuiți, lapte, zahăr pudră, budincă de vanilie...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel