Metrou Bucureşti - Otopeni. Corina Creţu, anunţ despre începerea lucrărilor
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Comisarul european Corina Creţu a explicat care este stadiul proiectului de construire a magistralei de metrou 6, până la Otopeni. 

Comisarul european Corina Creţu a explicat, la Antena 3, care este stadiul proiectului magistralei 6 de metrou, care va ajunge până la aeroportul Otopeni.

"Linia de metrou 6, de la Gara de Nord la Otopeni are o valoare de aproape 700 de milioane de euro. Iniţial serviciile noastre au cerut câteva informaţii suplimentare iar acum proiectul este în evaloare. După finalizarea evaluării, Regio va putea lua o decizie finală, eu sper cât mai curând pentru a putea începe licitaţiile cât mai curând. [...] Au existat o serie de deficienţe legate de acest proiect în ceea ce priveşte programul care a fost prezentat iniţial [...] dar aşa cum am spus, autorităţile române au oferit toate clarificările necesare în ultimele luni. Sper că va fi un rezultat pozitiv", a declarat Corina Creţu.

Referitor la data la care ar putea începe efectiv lucrările de construire a noii magistrale de metrou, Corina Creţu a declarat: "Atunci când vine vorba de implementare, e responsabilitatea statelor membre. În funcţie de cât de mult va dura licitaţia, de contestaţii... Faptul că nu avem o perioadă de timp maximă de soluţionare a contestaţiilor duce la întârzierea multor proiecte."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel