Metrorex a finalizat montarea de terminale contactless în toate staţiile Magistralei 2 de metrou
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Metrorex a finalizat montarea de terminale contactless în toate staţiile Magistralei 2 de metrou - Foto Facebook Metrorex
Metrorex a finalizat montarea de terminale contactless în toate staţiile Magistralei 2 de metrou - Foto Facebook Metrorex
Persoanele care călătoresc cu metroul pot plăti contactless cu cardul bancar, smartphone-ul sau smartwatch-ul la cele 55 de aparate de vândut cartele aflate în cele 14 staţii ale Magistralei 2 Berceni - Pipera, transmite Metrorex.

'În doar 10 secunde, persoanele care vor să utilizeze metroul ca mijloc de transport în comun pot plăti contactless cu cardul bancar Visa/Mastercard, smartphone-ul sau smartwatch-ul la cele 55 de aparate de vândut cartele aflate în cele 14 staţii ale Magistralei 2: Berceni, Dimitrie Leonida, Apărătorii Patriei, Piaţa Sudului, Constantin Brâncoveanu, Eroii Revoluţiei, Tineretului, Piaţa Unirii 2, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei 1, Aviatorilor, Aurel Vlaicu şi Pipera', precizează sursa citată printr-un comunicat.

Accesul la metroul din Bucureşti se poate face şi prin simpla apropiere a cardului bancar contactless la porțile de acces

Accesul la metroul din Bucureşti se poate face şi prin simpla apropiere a cardului bancar contactless MasterCard sau Visa, indiferent de banca emitentă, la porţile de acces. Un călător care doreşte să achite mai multe intrări cu acelaşi card sau dispozitiv trebuie să apese, începând cu a doua tranzacţie consecutivă, tasta '+' de pe ecranul porţilor de acces şi apoi să apropie cardul de semnul contactless.

Citește și - Pietroi căzut din tavan peste călători la stația de metrou Piața Victoriei din București

Mai mulți călători au fost răniți joi, după ce la stația de metrou Piața Victoriei din București a căzut din tavan o bucată de ciment direct pe peron.

Incidentul a avut loc la stația de metrou Piața Victoriei, pe magistrala M1, Republica - Dristor, transmite România TV.

Mai mulți călători au fost răniți ușor în urma incidentului. Stația Piața Victoriei din București se află pe una dintre cele mai circulate linii de metrou din Capitală.

Vezi și - Panică și haos la metroul din București, după ce ușile nu s-au mai deschis automat

Sute de călători au rămas blocați, marți, 25 octombrie,  în stația de metrou Aviatorilor din capitală. 

Un tren Metrorex a frânat brusc la intrarea în staţia Aviatorilor. Nu s-au mai putut deschide uşile automat, le-au deschis manual doar pe cele din primul vagon.  

Trenul a plecat apoi din staţie fără călători, spun martorii. Din fericire, nu a fost nevoie de intervenția medicilor. 

„A existat o defecţiune la uşile unui tren la staţia Aviatorilor. Călătorii au fost debarcaţi si trenul a fost retras pentru remediere. Timp de cca 10 minute trenurile au circulat în sistem pendula. Începând cu 17:37, circulația trenurilor a se desfășoară normal”, au transmis reprezentanţii Metrorex.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel