Metoda turcească de curățare a covoarelor: scapă rapid de praf, mizerie și de părul animalelor de companie
Curățarea covoarelor nu este o sarcină ușoară, mai ales dacă în casă există animale de companie.
Dar o metoda turcească de curățare a covoarelor vă ajută să eliminați orice urmă de mizerie.
Pentru asta, aveți nevoie de detergent, amoniac, mănuși de cauciuc și o perie. Se toarnă puțină apă fierbinte într-un lighean, se adaugă câte o lingură de detergent și amoniac, se amestecă bine.
Apoi, pune-ți mănuși și folosește o perie, înmuiată în soluție, pentru a curăța covorul într-o mișcare circulară.
Amestecul de amoniac cu detergent îndepărtează perfect murdăria. În doar 15 minute, veți avea un covor curat, proaspăt și luminos.
BONUS. Unele gospodinele folosesc ulei atunci când spală hainele: cum funcționează trucul bunicii
Unele gospodinele adaugă ulei atunci când spală hainele. Metoda la prima vedere pare greșită, dar să știți că funcționează.
Folosirea uleiului vegetal pentru haine pare o adevărată nebunie. Acest truc de-ale bunicii te va scuti însă de nevoia de a cumpăra produse din magazin.
Datorită utilizării frecvente, prosoapele albe devin rapid gri sau apar pete extrem de greu de îndepărtat. Puteți readuce prosoapele la aspectul inițial spălându-le cu ulei de floarea soarelui.
Iată rețeta pentru curățarea prosoapelor cu ulei vegetal
Pentru a pregăti un amestec minune aveți nevoie de:
5-6 litri de apă caldă;
2 linguri de ulei de floarea soarelui;
1 lingură pudră de muștar;
1 lingură de oţet.
Ce pași trebuie să urmați
Metoda 1. Mai întâi trebuie să pui apă într-o găleată cu capac. Temperatură apei trebuie să fie de 60 de grade. Apoi adăugați toate ingredientele: ulei de floarea soarelui, muștar și oțet.
Puneți prosoapele în soluție și închideți găleata cu un capac. Procesul de albire durează 12 ore. După ce timpul expiră, clătiți prosoapele de 4 ori, alternând apa rece cu cea caldă.
Elixir magic pentru creșterea și înflorirea orhideelor: iată cum trebuie să procedezi
Metoda 2. Pentru a prepara un amestec de albire, aveți nevoie de 3 litri de apă rece, 3 linguri de ulei de floarea soarelui, 3 linguri de detergent, 3 linguri de înălbitor și 3 linguri de bicarbonat.
Adăugați toate ingredientele într-un lighean, apoi puneți prosoape și lăsați-le peste noapte. Dimineața trebuie scoase și puse în mașina de spălat.
BONUS. Curăță hota din bucătărie în zece minute: două trucuri care elimina grăsimea arsă și murdăria
Hota adună toate mirosurile din bucătărie, aburii și picăturile de grăsime. Dacă hota nu este curățată regulat, atunci foarte repede va fi acoperită cu un strat gros de grăsime și murdărie, iar filtrul va înceta să funcționeze eficient.
Un aparat electrocasnic murdar nu va putea reține aburii și grăsimea. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să respectați unele reguli și trucuri simple pentru curățarea hotei.
Elimină stratul de grăsime de pe recipientul pentru ulei: simplu, rapid și fără cheltuieli
Practic, pentru curățarea hotei se folosesc agenți de dizolvare a grăsimilor.
Săpunul de rufe este eficient pentru eliminarea grăsimii și a mizeriei. Într-un litru de apă fierbinte se dizolvă un sfert de săpun, dat prin răzătoarea grosieră. Înmuiați un burete în această apă cu săpun și curățați suprafața hotei.
Salteaua patului miroase urât? O poți împrospăta în câteva minute cu această metodă uimitoare
Suc de lămâie. O altă tehnică care vă permite să îndepărtați eficient petele și depunerile de grăsime de pe hotă este sucul de lămâie. Ștergeți suprafața hotei cu o jumătate de lămâie și lăsați să acționeze 5-10 minute. Apoi ștergeți hota cu o cârpă umedă. Dacă este necesar, repetați procedura de mai multe ori.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News