Metoda simplă prin care scoți mirosurile din pahare, sticle, oale și alte recipiente
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Poate părea complicat să scoți mirosul de mâncare din oalele din bucătărie sau de băuturi din pahare și sticle. Dar această metodă foarte simplă te ajută să scapi chiar și de cele mai puternice mirosuri de alcool, de exemplu. 

De multe ori poate te-ai chinuit să scoți mirosul neplăcut din pahare, sticle și alte recipiente din bucătărie. Când dai cu detergent de vase sau alte produse de bucătărie mai puternice, te alegi cu alt miros, de ”parfum”, uneori chiar cu un mix între mirosul inițial și cel al produsului de curățare. 

Poate nu te-ai fi gândit, dar cea mai simplă metodă de a scoate mirosul definitiv dintr-un recipient, de la pahare, căni, sticle la oale, este apa rece. Exact cum ai citit: apa rece! Tot ce ai de făcut este să dai drumul la robinet și să lași să curgă apa rece în respectivul recipient până când aceasta dă pe dinafară. Odată ce apa rece curge în afara recipientului, s-a dus și mirosul de orice, iar respectivul pahar va căpăta acel miros de proaspăt spălat, fără parfum și fără a păstra mirosul a ceea ce anterior a fost în el. 

Iată și alte trucuri de bucătărie: 

N-aveți idee cât e de util un uscător de păr în bucătărie!

Nu, nu vorbim despre a vă usca părul în bucătărie! Vorbim despre trucuri făcute cu ajutorul unui uscător de păr care vă vor ajuta în bucătărie. Veți fi surprinși cât de util poate fi un uscător de păr. Merită să profitați de el pentru că este un dispozitiv practic care ușurează anumite sarcini și ne permite să obținem rezultate dorite. Cu uscătorul de păr puteți încălzi, topi, usca, răci, curăța... și lista nu se oprește aici.

Iată câteva trucuri simple!

1. Topiți ciocolata.

2. Topiți untul pentru a unge o tavă sau pentru a-l adăuga la o rețetă.

3. Topiți zahărul pentru a-l transforma într-o materie lichidă, caramelizați-l! Citește continuarea aici

Vezi și: Cele mai tari trucuri în bucătărie. Niciodată n-a fost mai ușor - VIDEO

De ce să ungi carnea cu ulei de măsline, înainte de prăjire. Secretul gospodinelor

Pentru a obține o carne prăjită delicioasă, trebuie să folosești acest truc excelent. Gospodinele cu experiență îl folosesc mereu. Rezultatul este minunat.

Ardeii umpluţi îşi vor păstra culoarea și nu se vor înmuia la fiert, dacă vor fi unși cu ulei de măsline înainte de umplere. Carnea devine mai fragedă, la fel, dacă este unsă cu acest ulei, înainte de prăjire.

Pentru a obţine o friptură de pasăre frumos rumenită, ungeţi-o, înainte de a o introduce la cuptor, cu un strat subţire de zahăr praf.

Pentru a imprima fripturii de pui o aromă mult mai savuroasă, așază condimentele direct pe carne. Trageți pielița spre exterior și presărați amestecul de condimente, pasta sau lichidul de marinare. Apoi, presărați puține condimente și pe pieliță.

De ce să pui bicarbonat în omletă. Trucul genial

Nu te-ai gândit niciodată la asta, nu? Ei bine, bicarbonatul îți poate fi de un real ajutor, mai ales dacă vrei să-i impresionezi pe cei dragi cu un mic dejun fabulos. 

După ce bați ouăle spumă, adaugă un praf de bicarbonat de sodiu. Apoi, pune omleta în tigaie. Va ieși mult mai pufoasă.

Ouăle ochiuri nu se lipesc de marginile tigăii dacă în uleiul fierbinte se pune un praf de făină, care se lasă să se rumenească, apoi se adaugă ouăle. Dacă baţi albuşurile separat şi le adaugi la sfârşit peste gălbenuşuri, omleta va deveni mai pufoasă.

Pentru a face o omletă foarte pufoasă, adăugaţi, atunci când bateţi ouăle, câteva linguriţe de apă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel