Metoda simplă prin care ne salvăm viața. Dr. Eniko Reka Fejer (SANADOR): Nu există niciun medicament atât de eficient care să reducă incidența mortalității prin cancer
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (MART PRODUCTION)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (MART PRODUCTION)
Dr. Eniko Reka Fejer, medic primar Oncologie, Doctor în Științe Medicale cu competență în ultrasonografie generală de la Spitalul Clinic SANADOR, a fost invitată la DC News și DC Medical.

Dr. Eniko Reka Fejer a venit cu o informație extrem de interesantă. Specialistul SANADOR a zis că nu există niciun medicament atât de eficient care să reducă incidența mortalității prin cancer cum este mișcarea. Sportul ne salvează viața și este la îndemâna oricui. Nu trebuie ca, de mâine, să ne apucăm de ceva extrem, ci pur și simplu să facem exerciții fizice ușoare.

Sanador

Nu există niciun medicament atât de eficient care să reducă incidența mortalității prin cancer cum este mișcarea

„S-a efectuat un studiu care a dovedit că mișcarea reduce incidența mortalității cu aproximativ 40%. Nu există niciun medicament atât de eficient care să reducă incidența mortalității prin cancer cum este mișcarea. Recomandările sunt ca, de trei ori pe săptămână, aproximativ 40 de minute, să avem un exercițiu fizic de intensitate moderată, în limita toleranței corpului. Și asta ne poate salva viața”, a mai spus specialistul SANADOR.

Dr. Eniko Reka Fejer a mai zis că cele 40 de minute trebuie să fie continue, adică să fie un efort susținut, nu împărțite minutele în mai multe momente ale zilei. Medicul a spus că ajută inclusiv mersul pe jos, în ritm mai alert: „nu trebuie să alergăm distanțe de maraton pentru a fi sănătoși”. 

Oncologii spun că ar fi ideal să mergem șase-șapte kilometri pe zi pentru a fi sănătoși.

Uneori, poate ajuta și faptul că renunțăm la mașină sau autobuz și mergem pe jos la serviciu. Orice tip de mișcare ajută. Sedentarismul, în schimb, ne îmbolnăvește.

VEZI ȘI: Infecția care, în zece ani, se poate transforma în cancer de col uterin. Dr. Eniko Reka Fejer (SANADOR): Se previne printr-un vaccin / video - https://www.dcnews.ro/infectia-care-in-zece-ani-se-poate-transforma-in-cancer-de-col-uterin-dr-eniko-reka-fejer-sanador-se-previne-printr-un-vaccin-video_909814.html

Sportul poate aduce multe beneficii atât fizice, cât și mentale. Iată câteva moduri prin care sportul poate ajuta:

Îmbunătățește sănătatea fizică: Practicarea sportului poate ajuta la menținerea unui corp sănătos și în formă. Aceasta poate reduce riscul de boli cardiovasculare, diabet, obezitate și alte afecțiuni.

Reduce stresul și anxietatea: Sportul poate fi o metodă excelentă de reducere a stresului și a anxietății. Activitatea fizică poate stimula eliberarea de endorfine și serotonină, care sunt substanțe chimice din creier care ne fac să ne simțim bine.

Îmbunătățește stima de sine și încrederea: Practicarea unui sport poate ajuta la creșterea încrederii în sine și a stimei de sine, deoarece poate fi o modalitate de a-ți dezvolta abilitățile și de a-ți depăși limitele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel