Urmărește emisiunea live
Metoda prin care un copil de 11 ani a strâns, într-un an, 500.000 de lire sterline
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de Free-Photos de la Pixabay
Imagine de Free-Photos de la Pixabay
Un băiat de 11 ani a reușit să strângă, într-un an, 500.000 de lire sterline pentru acte caritabile. 

Max Woosey, în vârstă de 11 ani, din Devon, Marea Britanie, doarme în aer liber de mai bine de un an, pentru a strânge bani în scopuri caritabile. Băiatul nu are de gând să se oprească și a spus, glumind, că părinții lui ar trebui să închirieze dormitorul, scrie Daily Mail. 

Copilul a început să campeze în grădina din spatele casei în luna martie a anului trecut, când a strâns peste 500.000 de lire sterline pentru North Devon Hospice, care a avut grijă de vecinul său, Rick. 

Vecinul său i-a dăruit cortul înainte de a muri, în februarie 2020.

1.000 de copii, inclusiv din America de Nord și Singapore, au participat la o tabără condusă de Max Woosey.

Cea mai recentă campanie a lui Max de strângere de fonduri a avut loc în afara grădinii zoologice din Londra, când a încercat să inspire și alți copii să doarmă în locuri neobişnuite pentru a strânge bani pentru tinerii afectaţi de pandemie.  

El a recunoscut că, la început, în unele nopți, 'a plâns înainte să doarmă' pentru că 'toate echipamentele erau ude'. Până în prezent, Max Woosey a avut șapte corturi. 

În urma actelor sale caritabile, familia a primit numeroase mesaje. Mama lui, Rachael Woosey, a spus că 'este atât de copleşitor'.

8 lucruri pe care copiii ar trebui să le știe despre bani, în funcție de vârstă

Iancu Guda, analist financiar, avertizează asupra mai multor lucruri pe care copiii ar trebui să le ştie despre bani, în funcţie de vârsta pe care o au și ce principii de educație financiară ar trebui infulate de către părinți, pentru a nu plăti pe termen lung. 

Potrivit analistului, dependența financiară a copiilor ajunși adulți poate periclita independența financiară a părinților care ajung la pensie. 

Între vârsta de 3 și 5 ani

"Copiii trebuie să înțeleagă că banii NU sunt nelimitați și diferența dintre nevoi și dorințe. Mulți copii cred că banii vin de la bancomat, de aceea este important să le explicăm cum ajung banii la bancomat, că cineva muncește pentru acei bani și că ei sunt limitați, avem o sumă de bani lunară în care trebuie să ne încadrăm. De multe ori, copiii nu înțeleg că „vreau înghețată” nu reprezintă o nevoie, așa că e indicat să le explicăm această diferență și să le explicăm de ce cea mai mare parte din banii pe care îi avem într-o lună sunt folosiți pentru nevoi, iar pentru dorințe trebuie să economisim", susține el. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel