Data publicării:

Metoda prin care se oprește creșterea salariilor la stat

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @
wirestock
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @ wirestock
Pe masa de lucru a Guvernului se află în analiză un proiect de ordonanță de urgență prin care se vrea oprirea creșterii salariilor din sistemul bugetar.

Pe masa de lucru a Guvernului se află în analiză un proiect de ordonanță de urgență prin care se vrea oprirea creșterii salariilor din sistemul bugetar.

În nota de fundamentare se spune că în prezent, conform Legii nr. 500/2002 privind finanțele publice și Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, instituțiile finanțate de la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat și bugetele fondurilor speciale nu pot autoriza plăți din conturile lor atunci când înregistrează arierate la sfârșitul unei luni. Această regulă se aplică cu excepția plăților pentru drepturi salariale, contribuții, stingerea arieratelor și plăților pentru ratele de capital și alte costuri asociate datoriei publice. Odată cu încetarea înregistrării arieratelor în contabilitate, această restricție încetează.

În același document se mai afirmă și că ordonatorii de credite ai bugetelor locale trebuie să raporteze către autoritățile fiscale situația plăților restante la finalul fiecărei luni. Această raportare se face pentru plățile restante din activitatea instituțiilor publice finanțate integral din venituri proprii și pentru sumele neachitate din contractele de finanțare ale unor proiecte naționale și proiecte cu fonduri externe nerambursabile. În cazul neconformării, autoritățile fiscale pot opri anumite finanțări pentru echilibrarea bugetelor locale. De asemenea, directorii finanțelor publice pot facilita alimentarea conturilor cu sumele necesare achitării arieratelor, atunci când ordonatorii de credite furnizează documentația necesară...

Citiți mai departe pe DC Business: https://www.dcbusiness.ro/ciolacu-a-gasit-metoda-prin-care-se-opreste-cresterea-salariilor-la-stat_660785.html?fbclid=IwAR3dUHgG74b4XYmBLdePGy4-hncw6t_UOA-nxjg4CVuFHL91BefP6TdRPOE 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel