Metoda favorită de tortură a FSB. Ce este "apelul telefonic către Putin"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
 Metoda favorită de tortură a FSB. Ce este "apelul telefonic către Putin" / Foto: Pixabay, de Chanzj
Metoda favorită de tortură a FSB. Ce este "apelul telefonic către Putin" / Foto: Pixabay, de Chanzj
Află în articol ce este "apelul telefonic către Putin", metoda favorită de tortură a securității ruse.

"Apelul telefonic către Putin": așa este denumită metoda favorită de tortură a securității ruse, FSB, folosită împotriva rezidenților din Herson, relatează The Times. Publicația britanică a discutat cu un locuitor de 65 de ani din orașul recent eliberat de către ucraineni care fost torturat cu această metodă.

New York Times estimează la circa 600 numărul locuitorilor arestați de FSB-ul din Herson. Mulți dintre ei sunt dispăruți, scrie Ziarul de Iași. Metoda de tortură folosită de securitatea rusă din Herson și denumită de către călăi "apel telefonic către Putin" este cunoscută: victima este dezbrăcată, i se atașează doi electrozi de testicule și se dă drumul la curent. Victima din Herson, care a discutat cu The Times, Vitali, descrie prin ce a trecut.

"Agenții FSB l-au legat pe Vitali, în vârstă de 65 de ani, de un scaun și au conectat un generator electric la o pereche de cleme metalice (…) Apoi i le-au atașat de vintre.I-au ordonat să dezvăluie unde se află fiul său, un soldat ucrainean. L-au acuzat că este membru al grupului de apărare teritorială a Ucrainei, precum și că depozitează arme. "Unde este fiul tău? Unde sunt armele?", strigau ei"

Când nu a reușit să răspundă la întrebări spre satisfacția agenților, aceștia au pornit curentul. Tehnica torturii este cunoscută în argoul poliției ruse drept "un apel telefonic către Putin. "Durerea a fost de nedescris. Mi-a mers în valuri în sus", a spus Vitali".

Mai multe documente ale Serviciului de Securitate al Federației Ruse au fost descoperite în Herson. Ce informații conțin acestea

Serviciul de Securitate al Ucrainei a descoperit documente ale Serviciului de Securitate al Federației Ruse care conțineau informații despre agenții săi colaboratori. Hârtiile descoperite includ ”angajamentele” scrise de mână ale agenților cu privire la cooperarea confidențială cu FSS, cazuri de studii de informații, rapoarte privind rezultatele misiunii inamice și ”protocoale de căutare” în locuințele locuitorilor din Herson.

Potrivit Mil.In.ua, invadatorii ruși au lăsat în urma lor, după retragere, ”grămezi de documente”.

”Datorită materialelor expuse, s-a stabilit că acoliții inamici le furnizau invadatorilor ”sfaturi” despre locul unde se aflau patrioții ucraineni, și anume membrii mișcării de rezistență de pe teritoriul regiunii de sud”, a informat SSU.

Au fost dezvăluite fapte documentate de răpire și tortură a victimelor, precum și jefuirea caselor acestora sub pretextul ”perchezițiilor”, a subliniat SSU.

Aliații agresorului au fost recrutați de personalul FSB care făcea parte din ”grupul operațional temporar VOG-8”. Reprezentanții acestui grup au fost implicați în coordonarea activităților de recunoaștere din sudul Ucrainei. Materialele au fost ridicate și trimise spre examinare în cadrul activităților operaționale. Vezi mai mult AICI.

Masacrul de la Izium, detalii cutremurătoare. Zeci de bărbați ar fi fost castrați în timpul torturii, apoi uciși

Au apărut noi detalii cutremurătoare despre ororile soldaților ruși comise în Ucraina. La Izium a fost găsită o groapă comună și de atunci au fost exhumate 447 de cadavre. Rezultatele autopsiilor sunt de-a dreptul înfricoșătoare. Se pare că 30 dintre cadavre prezentau urme de tortură. Zeci de ucraineni au fost castrați în timpul actelor de tortură, iar apoi au fost uciși și aruncați în acea groapă, transmite Realitatea Plus.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acuzat Rusia că a repetat la Izium scenariul de la Bucha. El a spus că în afara unei gropi comune, au fost găsite camere de tortură în care au fost abuzaţi civili din oraşele ocupate. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel