Metoda Curly Girl. Ce să alegi, șampon sau co-wash? Metoda folosită și de Mirela Vescan
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Vlada Karpovich)
Sursă foto: Pexels (Vlada Karpovich)
Fie că ai părul creț sau ești atentă la sănătatea podoabei tale capilare, probabil te-ai întrebat dacă ar trebui să încerci co-washing sau nu. Iată care sunt momentele în care poți da șamponul pe un balsam destinat curățării. 

Șamponul poate fi încă necesar din când în când dacă alegi o rutină de îngrijire a părului cu balsam (cunoscut sub numele de co-wash), spre deosebire de spălarea exclusivă cu șampon. Probabil te-ai gândit de unde ar trebui să știi când să te speli cu șampon și când cu un co-wash. Am încercat să rezolvăm această dilemă. 

Șampon vs. Co-Wash

Depuneri ale produselor de styling și îngrijire

Un semn evident că este timpul să puneți balsamul la o parte și să reveniți la șampon este atunci când există depuneri ale produselor pe scalp. Curățarea scalpului este extrem de importantă pentru a vă asigura că porii scalpului nu sunt acoperiți și că toată pielea moartă, excesul de de sebum și reziduurile de la produse au dispărut. 

Deși există balsamuri cu agenți de curățare suficient de puternici pentru a limpezi părul, balsamul obișnuit nu are același efect precum cel co-wash.

Ați folosit produse cu siliconi

Dacă ți-ai îndreptat părul recent sau intenționezi să-ți îndrepți părul în viitor, sunt șanse să folosești un protector termic. Deoarece majoritatea agenților de protecție împotriva căldurii conțin o formă de siliciu pentru a acoperi și proteja firele, va trebui să șamponați părul înainte de a reveni la rutina cu balsam. 

Motivul pentru care siliconii trebuie eliminați cu ajutorul șamponului este pentru că acoperă părul cu un strat care împiedică umiditatea să pătrundă în fire și să provoace încrețirea buclelor. Deoarece șuvițele crețe și ondulate au nevoie de umiditate pentru a-și menține sănătatea, siliciul va trebui să fie complet îndepărtat din păr, astfel încât umezeala să poată pătrunde din nou.

Co-Wash vs Șampon

Între spălările cu șampon pentru curățarea scalpului și a părului

Din punct de vedere tehnic, puteți să spălați părul cu șampon oricând doriți, dacă părul nu are nevoie de o curățare profundă. De exemplu, dacă tocmai v-ați șamponat părul săptămâna trecută și nu simți că este suficient de murdar pentru a fi nevoit să-l șamponați din nou, puteți apela la co-wash.

Avantajul la co-wash este faptul că puteți curăța scalpul fără a pierde umiditatea și fără a elimina nutrienții de care părul are nevoie pentru a rămâne sănătos. Cu toate acestea, scalpul va avea nevoie de o curățare generală cu șampon cel puțin o dată pe lună.

Ce facem în cazul unui stil de viață activ?

Dacă duceți un stil de viață foarte activ, va trebui să vă curățați scalpul mai des. Cineva care este activ din punct de vedere fizic ar trebui să își curețe părul cel puțin o dată pe săptămână, scrie Seriously Natural

Multe femei care fac sport în cadrul stilului lor de viață aleg să se spele cu co-wash în timpul săptămânii și să folosească șampon la sfârșitul săptămânii.

Și Mirela Vescan folosește metoda spălării cu balsam și a vorbit despre asta AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel