Meteorologii anunță ninsori și minus 2 grade
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Meteorologii au actualizat, marți seară, prognoza pentru București. 

Începând de marți, ora 22.00, până miercuri, la ora 8.00, vremea se va menține rece și închisă. Temporar, va continua să ningă și se va depune strat de zăpadă neuniform, ce va avea grosimi până la sfârșitul intervalului de 4...7 cm. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de -2 ...-1 grad.

De miercuri dimineață, până joi, la ora 10.00, cerul va fi mai mult noros și trecător, în prima parte a intervalului, vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, mai ridicată decât în intervalul anterior, va fi de 4...6 grade, iar cea minimă de -4...-2 grade.

Primăvara 2022 începe cu frig. Elena Mateescu, director ANM, prognoză meteo de la 1 martie

Până la mijlocul acestei săptămâni, „o să observăm o răcire, față de perioada în care ne aflăm, (...) nopți și dimineți reci. Marți, 1 martie, o zi rece în partea de nord a țării, maximele nu vor depăși -2 grade”, a spus Elena Mateescu în cadrul interviului acordat DCNews.

În Banat, până pe 8 martie valorile termice, îndeosebi cele nocturne se vor situa sub mediile multianuale specifice acestei perioade, respectiv la nivelul regiunii temperaturi minime de -4...-2 grade. Temperaturile maxime estimate în această perioadă, vor crește ușor, de la o medie de 6 grade în primele zile, spre 8 grade. Spre mijlocul lunii martie se întrevede o încălzire treptată a vremii, astfel că temperaturile maxime vor atinge o medie de 13...14 grade, iar minimele se vor apropia de 0 grade. Trecător vor fi precipitații slabe la începutul intervalului, iar cu o probabilitate relativ ridicată și după 6 martie.

În Crișana, până pe 8 martie valorile termice, îndeosebi cele nocturne se vor situa sub normele climatologice, respectiv o medie a acestora de -5...-3 grade, iar temperaturile maxime estimate în această perioadă vor oscila între 5 și 8 grade. Spre mijlocul lunii martie se întrevede o încălzire treptată a vremii, astfel că temperaturile maxime vor atinge o medie de 10...12 grade, iar minimele se vor apropia de 0 grade. Trecător vor fi precipitații slabe, cu o probabilitate relativ ridicată după 6 martie.

În Transilvania, vremea va fi rece în cea mai mare parte a intervalului de prognoză. Temperaturile maxime la nivelul regiunii vor fi de 2...4 grade până pe 8 martie, apoi se va încălzi ușor și treptat și se va ajunge la o medie a acestora de 8...9 grade. În timpul nopților se vor înregistra minime termice de -7...-5 grade, însă vor fi și intervale mai reci în care, îndeosebi în estul regiunii, temperatura va scădea și sub -10...-9 grade.

În Maramureș, vremea va fi rece în cea mai mare parte a intervalului de prognoză. Temperaturile maxime la nivelul regiunii vor fi de 4...6 grade până pe 8 martie, apoi se va încălzi ușor și treptat și se va ajunge la o medie a acestora de 8...10 grade. În timpul nopților se vor înregistra minime termice, în general, de -6...-4 grade, valori ușor mai ridicate urmând a fi spre mijlocul
lunii martie.

În Moldova, procesul de răcire va continua la debutul calendaristic al primăverii, când media temperaturilor maxime va scădea la 0 grade, iar ulterior, chiar dacă se va înregistra o creștere ușoară a acestora, până pe 9 martie, la nivelul regiunii nu se vor depăși 3...5 grade. După acest interval se întrevede o încălzire ușoară și treptată, astfel că spre mijlocul lunii martie se pot înregistra temperaturi în jur de 10 grade. Nopțile vor fi reci pe tot parcursul intervalului, cu o medie a temperaturilor minime de -4...-2 grade, însă în perioada 6 – 10 martie se pot înregistra valori mai scăzute, local sub -6 grade.

În Dobrogea în primele 3 zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de numai 2 grade, cu mult sub normele climatologice, iar vântul va amplifica senzația de frig. Ulterior valorile termice diurne vor fi ușor mai ridicate, iar până în 9 martie se vor înregistra valori medii de 4...6 grade. De asemenea și în această regiune, spre mijlocul lunii martie se va încălzi treptat, urmând a se înregistra temperaturi maxime de 8...10 grade. Temperaturile minime vor fi în general de -2...0 grade, valori mai scăzute fiind posibile în perioada 6 – 10 martie.

În Muntenia, în primele 3 zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de numai 2...4 grade, cu mult sub normele climatologice. Ulterior valorile termice diurne vor fi ușor mai ridicate, iar până în 9 martie se vor înregistra valori medii de 6...8 grade. Spre mijlocul lunii martie se va încălzi treptat, urmând a se înregistra temperaturi maxime în jur de 10 grade. Nopțile vor fi reci în cea mai mare parte a intervalului, cu minime termice în general de -4...-2 grade, valori mai scăzute fiind posibile în perioada 6 – 10 martie.

În Oltenia în primele 2 zile ale intervalului, la nivelul regiunii se vor înregistra temperaturi maxime în jur de 5 grade, apoi până spre 9 martie sunt estimate valori ușor mai ridicate, în medie de 7...8 grade, iar până spre mijlocul lunii martie se va ajunge la 11...12 grade. Nopțile vor fi reci în cea mai mare parte a intervalului, cu minime termice în general de -4...-2 grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel