Meteorolog ANM, atenționare pentru șoferi: Abia de vineri noaptea nu va mai exista acest pericol
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Meteorologul ANM Mirela Polifronie avertizează cu privire la producerea fenomenului de polei.

Mirela Polifronie, meteorolog ANM, avertizează șoferii cu privire la depunerea de polei în următoarele zile:

„Dacă plouă sau sunt precipitații mixte, ne putem gândi că se face polei sau acel fenomen de ploaie înghețată, care afectează stâlpii de electricitate sau copacii. Am avut anul trecut un astfel de episod. Există coduri pentru polei?“, a întrebat Val Vâlcu.

„Există coduri pentru polei, se dau și coduri generale, dar și de tip nowcasting. În această săptămână, înainte ca precipitațiile să se transforme și să fie sub formă de ninsoare, vor fi și precipitații mixte în Banat, Crișana, în sudul țării și ne așteptăm să avem depuneri de polei până vineri.

Ulterior, de vineri noaptea și în special de sâmbătă, precipitațiile vor fi predominant sub formă de ninsoare și nu va mai exista acest pericol de depunere a poleiului“, a precizat meteorologul Mirela Polifronie.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Mirela Polifronie (ANM), prognoza meteo în primul weekend din februarie 2023. Când vine vremea caldă / video

„Ne interesează Valea Prahovei, că vineri oricum este circulația îngreunată, iar dacă va mai fi și polei, va fi o problemă în plus. Există acest pericol?“, a insistat Val Vâlcu.

„Pe Valea Prahovei, începând de vineri, precipitațiile se vor transforma în ninsoare, astfel că, pe tot parcursul weekend-ului, la peste 1.200 de metri vor fi precipitații sub formă de ninsoare și  ne așteptăm și la perioade cu intensificări ale vântului, cu viscol“, a mai spus Mirela Polifronie, meteorolog ANM.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Meteo februarie 2023: Revin ninsorile. Mirela Polifronie (ANM), anunțuri despre vreme / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel