METEO: Fenomene extreme, cu efecte catastrofale pentru vara 2017
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Avertisment dur venit de la meteorologi pentru această vară. Perioada iulie - septembrie se anunţă una secetoasă, cu caniculă şi furtuni puternice.

Ion Sandu, fostul director al ANM, a avertizat, într-o emisiune la  la România TV, că există numeroase motive de îngrijorare în privinţa prognozei petru vara 2017.

"Şi oamenii politici, şi populaţia trebuie să se îngrijoreze şi să ia măsuri de reducere a impactului, acesta este mesajul care trebuie transmis. Eu n-am să spun acum prognoza, dar putem transmite mesajul că iulie, august şi septembrie vor fi catastrofale pentru agricultură. Perioadele normale vor fi rare. Anul trecut în iulie şi august a fost secetă, din tendinţe s-ar putea să fie o secetă atât de puternică, încât culturile de primăvară să fie total compromise. Sunt motive de îngrijorare şi nu mai e timp să se aştepte să se facă perdele de protecţie", a explicat Ion Sandu.

[citeste si]

Fostul director ANM a precizat că în ultimele două luni de vară calendaristică temperaturile vor fi extrem de ridicate, dar că vom avea parte şi de furtuni puternice. "Poţi să ai 40 e litri într-o singură zi şi tot e secetă, că în restul lunii nu mai plouă deloc. Te apucă frica la cum arată prognozele pentru vară. Când ai prognoză cu temperaturi foarte mari, e de aşteptat ca furtunile să fie şi mai violente", a mai spus fostul diector al ANM. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel