Urmărește emisiunea live
Metallica donează 500.000 de dolari pentru refugiații ucraineni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Metallica donează 500.000 de dolari pentru refugiații ucraineni / Foto: Captură video Youtube MasterClass
Metallica donează 500.000 de dolari pentru refugiații ucraineni / Foto: Captură video Youtube MasterClass
Trupa rock Metallica donează 500.000 de dolari pentru refugiații ucraineni.

Trupa rock Metallica a donat 500.000 de dolari (382.000 de lire sterline) pentru a ajuta la hrănirea refugiaților ucraineni. Fundația All Within My Hands, înființată de legendele rock, a anunțat ieri (4 aprilie) că face o donație către World Central Kitchen, care oferă mese celor care au fugit din Ucraina ca urmare a invaziei Rusiei, scrie revista NME.

„Munca pe care o face bucătarul José Andrés și bucătarii dedicați de la World Central Kitchen în prima linie, într-o criză umanitară, este incredibilă. Suntem inspirați și mândri să le susținem echipele, prezente în șase țări europene, care servesc milioanele de ucraineni care au fost forțați să-și părăsească casele”, a spus toboșarul Lars Ulrich, despre donație.

Ulrich a continuat: „WCK reprezintă tot ceea ce Metallica și Fundația noastră All Within My Hands reprezintă, oferind mese cu demnitate și speranță în întreaga lume”.

VEZI ȘI: Donaţia de 10 milioane de dolari a lui Leonardo di Caprio pentru Ucraina, DEZMINŢITĂ. Cel care a dat ştirea iniţială a refuzat să creadă că e falsă

Metallica vrea să mai doneze încă un milion de dolari



World Central Kitchen a fost fondată de bucătarul José Andrés pentru a oferi „mese ca răspuns la crizele umanitare, climatice și comunitare”.

Trupa a spus că ar dori să strângă și mai mulți bani pentru cauză, cu un obiectiv de 1 milion de dolari în următoarele două luni. Pentru a ajuta la atingerea obiectivului, Metallica vinde un nou tricou conceput de artistul Andrew Cremeans. Toate încasările se vor duce către campania #ChefsForUkraine a World Central Kitchen.

James Hetfield și Kirk Hammett susțin, de asemenea, personal cauza prin licitația chitarelor pe care le folosesc pentru a cânta la un concert pe care îl vor avea pe 24 mai. De la începutul războiului mai multe vedete au donat fonduri pentru a ajuta Ucraina. Actorii Ashton Kutcher și Mila Kunis au adus una dintre cele mai semnificative contribuții. Au strâns 35 de milioane de dolari și au dat 3 milioane de dolari din fonduri personale.

Citește și: Ajutoare umanitare de la Protecția Civilă din Franța pentru ucraineni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel