Data publicării:

MetaHumans: Eva Herzigova devine primul metamodel din lume. Realitatea virtuală rupe barierele spațiului și timpului (VIDEO)

Autor: Elena Didila | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa Foto YouTube Dimension Studio
Sursa Foto YouTube Dimension Studio
Eva Herzigova devine primul ”metamodel”: copia sa digitală marchează încă un pas către viitorul modei în epoca metaversului.

Imaginați-vă o lume în care modelele de top pot defila pe podiumul campaniilor publicitare fără a pleca de acasă, iar fețele lor iconice vor continua să fascineze oamenii mult timp, fără limite dictate de vârstă sau timp.

O perspectivă care se apropie rapid de realitate datorită tehnologiei ”Metahumans”. Celebrul supermodel ceh, Eva Herzigova, este primul care are propriul ei dublu digital hiperrealist, creat pentru a o reprezenta în prezentările de modă virtuale.

Un ”metamodel” fără limite

Eva a colaborat cu două startup-uri care au supus-o unei scanări cu până la 70 de camere. Tehnologia de captare a mișcării a surprins mișcările feței și corpului său cu o definiție fără precedent. ”Geamănul digital” al Evei Herzigova are toate semnele distinctive ale originalului, inclusiv felul în care merge pe podium.

”Acest lucru înseamnă acum că MetaHumanul Evei poate fi re-îmbrăcat, cuafat, machiat, pozat și iluminat, iar corpul și expresiile faciale sunt gata să fie animate folosind captarea mișcării sau animația tradițională”, se spune în comunicat, potrivit The Verge.

Dimension Studio a lucrat îndeaproape cu Eva pentru a se asigura că aspectul ei a fost reprodus perfect în 3D. Îmbrăcămintea, coafura și machiajul alter ego-ului ei virtual au fost alese cu meticulozitate, fără a lăsa nimic la voia întâmplării. 

Eva Herzigova, model pentru eternitate 

Companiile o vor putea angaja pe ”metamodelul” Eva Herzigova pentru campaniile lor modificându-i look-ul, ipostazele și expresiile în funcție de nevoile lor. Avatarul va putea participa la prezentări de modă (evident în realitate virtuală), campanii fotografice și de presă ca mărturie pentru produse sau haine și chiar să apară în streaming live.

Eva a descris experiența creării gemănului ei digital ca fiind ca o formă de maternitate, în care a renăscut. Ea ar putea să lucreze pentru moștenitorii săi sau pentru campanii caritabile și sociale.

”Versiunea mea metaumană va putea merge la muncă, va putea fi fotografiată și îmbrăcată de cei mai buni creatori, în timp ce eu stau acasă și gătesc pentru copiii mei”, glumește Herzigova.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel