Messi, sancționat după eliminarea de la Copa America
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Lionel Messi și-a primit pedeapsa de la Tribunalul disciplinar al Confederaţiei sud-americane de fotbal, după ce a fost eliminat de pe teren în ultimul meci al Argentinei la Copa America.

Starul argentinian Lionel Messi a primit o suspendare de un meci şi o amendă de 1.500 de dolari după ce a fost eliminat în cursul meciului Argentina - Chile de la Copa America 2019, a anunţat Tribunalul disciplinar al Confederaţiei sud-americane de fotbal (CONEMBOL), citat de agenţia EFE.

În urma acestei sancţiuni, Messi va rata primul meci pe care selecţionata Argentinei îl va disputa în preliminariile Cupei Mondiale 2022 din Qatar, care va avea loc în luna martie a anului viitor.

Căpitanul naţionalei "Albiceleste" a primit cartonaşul roşu în minutul 37 al meciului cu Chile, după o altercaţie cu omologul său din naţionala chiliană, Gary Medel, eliminat la rândul său de arbitrul paraguayan Mario Diaz de Vivar.

Sancţiunea lui Messi a fost anunţată la câteva ore după ce entitatea conducătoare a fotbalului sud-american l-a destituit pe preşedintele Federaţiei argentiniene (AFA), Claudio Tapia, din rolul de reprezentant al CONMEBOL în cadrul Consiliului FIFA. Măsura a fost luată ca urmare a criticilor pe care Tapia le-a lansat la adresa arbitrului ecuadorian Roddy Zambrano după meciul dintre Argentina şi Brazilia, din semifinalele competiţiei Copa America.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel