Messi e cu ochii pe Cupa Mondială. Argentina a câștigat lejer Finalissima, după ce a bătut Italia la scor de neprezentare
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Argentina este noua câştigătoare a relansatei Cupe a Campionilor, partida ce aduce faţă în faţă campioanele continentale ale Europei şi Americii de Sud.

Golurile marcate în prima repriză de Lautaro Martinez şi Angel di Maria au demonstrat superioritatea în joc a campionilor sud-americani împotriva unei echipe italiene care a revenit pe Wembley la 11 luni după ce a învins Anglia, pentru a câştiga Euro 2020.

Mii de suporteri argentinieni, dintre cei 87.000 de spectatori prezenţi, au venit hotărâţi să transforme nord-vestul Londrei în Buenos Aires pentru o seară.

Martinez a deschis scorul din apropiere în minutul 28, din pasa lui Messi, care a creat aproape singur ocazia de gol.

Martinez, de la Inter Milano, a oferit apoi o pasăexcelentă pentru ca Di Maria să îl depăşească pe Giorgio Chiellini şi să dubleze avantajul cu o finalizare cu efect, înainte de pauză.

Înlocuitorul Paulo Dybala a puncta în cele din urmă superioritatea Argentinei, cu un gol marcat în minutele suplimentare de joc, după o altă cursă fascinantă a lui Messi.

„A fost o finală frumoasă, plină de argentinieni. Ceea ce am trăit aici a fost frumos", a declarat Messi. „Astăzi a fost un test frumos, pentru că Italia este o echipă mare. Ştiam că va fi un meci frumos şi un cadru frumos în care vom fi campioni".

A fost un final dezamăgitor pentru cariera internaţională a lui Chiellini, un jucător de 37 de ani, care a fost înlocuit la pauză, la a 117-a şi ultima sa apariţie.

Finalissima este renaşterea Cupei Campionilor CONMEBOL-UEFA, care a mai fost jucată doar de două ori până acum - în 1985 şi 1993 - şi, deşi este privită ca o noutate, Argentina a sărbătorit ca şi cum ar fi fost o finală de Cupă Mondială.

Argentina, care a pus capăt unei aşteptări de 28 de ani pentru un trofeu, învingând Brazilia pentru a câştiga Copa America 2021, a demonstrat că poate fi o candidată la obţinerea Cupei Mondiale din Qatar din acest an, extinzându-şi seria de meciuri fără înfrângere la 32 de partide, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel