Messi, cuvinte grele privind corupția din fotbal: ”Pot să fiu sincer şi să spun aceste lucruri”
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Messi, cuvinte grele privind corupția din fotbal: ”Pot să fiu sincer şi să spun aceste lucruri”
Messi, cuvinte grele privind corupția din fotbal: ”Pot să fiu sincer şi să spun aceste lucruri”
Lionel Messi s-a arătat extrem de revoltat de ceea ce s-a întâmplat cu echipa sa, Argentina, la Copa America, el considerând că au fost dezavantajați inexplicabil.

Lionel Messi, căpitanul Argentinei, nu a luat parte la ceremonia de premiere după victoria în faţa reprezentativei Chile (2-1), în meciul pentru stabilirea ocupantei locului al treilea la Copa America, acuzând 'corupţia' care a împiedicat, în opinia sa, naţionala ţării sale să ajungă în finala competiţiei. 'Cred că noi nu ar trebui să fim parte la această corupţie, la această lipsă de respect de care noi am avut parte la Copa America... Plec cu sentimentul că nu ni s-a permis să ajungem în finală, că meritam mai mult. Pot să fiu sincer şi să spun aceste lucruri', a declarat Messi la finalul jocului de la Sao Paulo.

Argentina - Chile finala mică... fără Messi

Starul naţionalei Argentinei a văzut cartonaşul roşu în minutul 37 al meciului cu Chile, după o altercaţie cu căpitanul chilian Gary Medel, eliminat la rândul său. Messi a acuzat din nou arbitrajul la finalul întâlnirii, aşa cum a făcut-o şi după înfrângerea din semifinala cu Brazilia (0-2).

'Cred că ceea ce s-a întâmplat astăzi (sâmbătă) reprezintă 'factura' pentru declaraţiile mele anterioare. Dacă vor exista repercusiuni după ceea ce spun, nu este vina mea. Cartonaşul roşu, cred eu, este din cauza a ceea ce am afirmat. Am fi putut merge mai departe, dar nu am fost lăsaţi să ajungem în finală. Corupţia, arbitrii şi toate celelalte nu au permis ca oamenii să se bucure de fotbal, de spectacol', a adăugat cvintuplul câştigător al Balonului de Aur.

Replica oficialilor Copa America

Confederaţia sud-americană de fotbal (CONMEBOL) a dat ulterior publicităţii un comunicat în care califică drept 'inacceptabile' şi 'nefondate' acuzaţiile lui Lionel Messi, precizează agenţia EFE.

'În fotbal, uneori câştigi iar alteori pierzi Unul dintre pilonii fundamentali ai fair-play-ului este să accepţi rezultatele cu loialitate şi respect. Acelaşi lucru este valabil şi pentru deciziile de arbitraj, care sunt umane şi pot fi întotdeaua perfectibile. Este inacceptabil ca, în urma urma unor incidente specifice competiţiei, la care a participat 12 selecţionate, toate în condiţii egale, să fie lansate acuzaţii nefondate, lipsite de adevăr şi care pun la îndoială integritatea Copei America', se subliniază în comunicatul CONMEBOL.

Citește și:

Copa America - Argentina - Chile rezultat în finala mică. Messi, roșu direct

Copa America - Lionel Messi, declarație motivațională pentru jucătorii Argentinei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel