Mesajul SUMBRU venit de la dr. Imbri. „O excursie unică în viață. Te-au pus în elicopter și nici nu știi unde ajungi”
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
foto ilustrativ, sursa Facebook Smurd Romania
foto ilustrativ, sursa Facebook Smurd Romania
Managerul Spitalului „Victor Babeș” din Capitală, dr. Emilian Imbri, a făcut un apel sumbru la conștientizarea pericolului bolii Covid-19, menționând că situația este sub control, însă doar vorbind din punct de vedere statistic.

„Lucrurile sunt acum sub control, dar știți ce înseamnă controlul? Controlul înseamnă că o să ai posibilitatea să faci o excursie unică. În viața noastră n-am avut șansa să plecăm, noaptea, cu elicopterul, mai ales întinși pe targă, da? Și să facem o vizită pe la Craiova, pe la Turnu Severin sau pe la Bârlad”, a spus franc dr. Imbri, la Digi 24.

Te-au pus pe targă și te-au dus

„Deci controlul și controlabilul, în momentul de față, înseamnă că încă cineva care nu își găsește un loc într-un spațiu de terapie intensivă din București poate fi dus cu elicopterul. Nu că poate, este dus cu elicopterul, că săracul nu are ce să mai aleagă... «Vreți să vedeți Craiova noaptea?». Nu te întreabă nimeni așa ceva. Te-au pus pe targă, te-au pus în elicopter și nici nu știi unde ajungi”, a continuat managerul de la „Victor Babeș”.

Situația se poate tranșa pe Pământ, nu în zbor

„Asta înseamnă controlabil în momentul de față și încă avem posibilitatea să controlăm, încă putem. Eu am spus de câteva zile, de ce să încercăm să rezolvăm în aer sau în văzduh sau prin zboruri nocturne ori diurne? De ce să rezolvăm cu elicopterele o treabă care se poate rezolva pe Pământ, cu picioarele pe Pământ și nu cu capul în nori. Le mai spun concetățenilor mei, îi simpatizez și le respectăm drepturile, dar nu există medicație specifică. Eu le spun franc. Nu există un medicament să te salveze. Nu există!”, a conchis el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel