Mesajul Președintelui României, Klaus Iohannis, transmis cu prilejul Sărbătorii Hanuca
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: presidency.ro
Sursa Foto: presidency.ro
Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj conducerii Federației Comunităților Evreiești din România - Cultul Mozaic, precum și tuturor membrilor comunităților evreiești din țara noastră

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis joi, 7 decembrie 2023, un mesaj cu prilejul Sărbătorii Hanuca, conform site-ului oficial prezidențial.

"La întâmpinarea uneia dintre cele mai importante sărbători religioase iudaice, Hanuca 5784, transmit cele mai calde urări de pace și prosperitate conducerii Federației Comunităților Evreiești din România - Cultul Mozaic, precum și tuturor membrilor comunităților evreiești din țara noastră", a afirmat Klaus Iohannis.

"Sărbătoarea luminilor întruchipate de lumânările aprinse care împodobesc brațele menorei în Templul Coral din București, precum și în templele și sinagogile din întreaga lume iudaică, vă aduce împreună, îmbrățișând în solidaritate și speranță sensul profund al celebrării de Hanuca", susține președintele.

"Este dramatic că sărbătoarea care în aceste zile îi aduce împreună pe evreii de pretutindeni se desfășoară pe fundalul suferințelor și al pierderilor de vieți omenești într-un război provocat de atacurile teroriste asupra Statului Israel", relatează șeful statului.

"Astăzi, luminile menorei se aprind nu doar în memoria victimelor, ci și ca simboluri ale conștiinței noastre care nu-și poate găsi liniștea decât în hotărârea de a face tot posibilul pentru ca astfel de atrocități să nu se mai întâmple niciodată. Istoria ne este, din păcate, marcată de Holocaust, de extremisme, de violență și xenofobie, de totalitarisme și ură, manifestări în fața cărora trebuie cu toții să găsim forța de-a ne opune", a declarat președintele.

"Fie ca sărbătoarea Hanuca 5784 să aline durerile familiilor celor care au căzut victime inocente ale urii și ale violenței și să ne călăuzească spre lumina biruitoare a Umanității, în comuniune și pace. Hag Hanuka Sameah", încheie președintele Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel