Data actualizării:
Data publicării:

Mesajul ministrului Sănătății cu ocazia Zilei Internaționale a Asistenților Medicali: ”La mulți ani! Vă apreciez și vă respect!”

Autor: Elena Didila | Categorie: Politica
WhatsApp
Fotografie de la RDNE Stock project/ Pexels
Fotografie de la RDNE Stock project/ Pexels
Cu prilejul Zilei Internaționale a Asistenților Medicali, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a ținut să adreseze celor 150.000 de asistenți medicali și moașe din România, urarea de ”La mulți ani” însoțită de mesajul: ”Vă apreciez și vă respect!”. 

Ziua Internaţională a Asistenţilor Medicali este sărbătorită în întreaga lume la 12 mai, dată ce marchează şi ziua de naştere a asistentei medicale Florence Nightingale, cea care a pus bazele moderne ale asistenţei medicale fiind ”responsabilă” de modernizarea profesiei de asistentă medicală și implementarea standardelor de îngrijire și igienă.

Cu ocazia acestei zile, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis următorul mesaj: ”Asistenții medicali și moașele din România îngrijesc zilnic zeci de mii de copii, persoane vârstnice, persoane cu dizabilități și alte categorii de pacienți! De Ziua Internațională a Asistenților Medicali, le mulțumesc tuturor celor care sărbătoresc astăzi, pentru profesionalismul și pentru dăruirea cu care își fac meseria. Îmbunătățirea pregătirii și a condițiilor de desfășurare a activității profesionale a asistenților medicali reprezintă o prioritate pentru Ministerul Sănătății, care lucrează în parteneriat cu organizațiile profesionale și sindicale ale asistenților medicali și moașelor din România. La mulți ani celor 150.000 de asistenți medicali și moașe din România! Vă apreciez și vă respect!”. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel