Mesajul lui Antonescu la 138 de ani de la înființarea PNL
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Preşedintele liberal Crin Antonescu a transmis vineri un mesaj cu ocazia împlinirii a 138 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal. El subliniază că destinul PNL este strâns legat de evoluţia României şi de parcursul european al țării.

Crin Antonescu reaminteşte de momentul înfiinţării PNL, în 1875, în Piaţa Universităţii, şi de fondatorii acestuia, Ion C. Brătianu, A. G. Golescu şi Mihail Kogălniceanu.

Potrivit actualului conducător al formațiunii, PNL este singurul partid autentic de dreapta de pe scena politică românească.

"Istoria acestui partid se confundă cu istoria democratică a României. Modernizarea instituţională a statului român, etapele de progres economic, de prosperitate, toate acestea sunt legate de guvernările PNL şi de oamenii de excepţie care s-au aflat în fruntea sa. Partidul Naţional Liberal este partidul Independenţei României, al Marii Uniri, este partidul reformei agrare.

Partidul Naţional Liberal este partidul primei constituţii democratice a României Mari - Constituţia din 1923. Înaintaşii liberali sunt, alături de întreaga elită politică românească interbelică, martirii libertăţii care au dat jertfa supremă în închisorile comuniste. PNL este cel mai vechi partid din familia liberalilor europeni. Este singurul partid care nu şi-a schimbat numele, care nu şi-a schimbat culorile, care nu şi-a schimbat doctrina, programul, valorile şi conduita politică. PNL este singurul partid autentic de dreapta de pe scena politică românească actuală", susţine Crin Antonescu în mesaj, potrivit agerpres.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel