Mesajul lăsat de o mamă care și-a abandonat bebelușul de 8 luni în scara unui bloc din Moldova
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Mesajul lăsat de o mamă care și-a abandonat bebelușul de 8 luni în scara unui bloc din Moldova / Foto: Pixabay, de jarmoluk
Mesajul lăsat de o mamă care și-a abandonat bebelușul de 8 luni în scara unui bloc din Moldova / Foto: Pixabay, de jarmoluk
O mamă și-a abandonat bebelușul de 8 luni în scara unui bloc din Moldova.

Un bebeluș de doar 8 luni a fost abandonat în frig, în scara unui bloc din Bălți, Republica Moldova. Lângă copil mama a lăsat și un bilet în care a scris că nu își permite să îl întrețină pe micuț. Femeia a lăsat și lapte, dar și câteva hăinuțe.

"Numele, prenumele copilului, când s-a născut, data, luna, anul nașterii, vârsta lui, s-a născut bolnav. "Îmi este greu să îl întrețin", roagă pe cineva să aibă grijă de fiul său. "Mă iertați, vă rog, nu am altă ieșire din situație". Ea s-a asigurat, laptele era cald, lângă copil au fost găsite hăinuțe de schimb. Când a lăsat copilul, a bătut la ușă pentru a se asigura că el va fi luat”, a declarat Crizantema Caraman, Șef Secția Protecția Copilului și Familie Bălți, scrie Nord News.

Ce riscă acum mama

Angajații Direcției Asistență Socială au spus că a fost demarată o anchetă pentru a stabili motivele abandonului.

"Am luat legătura cu tatăl biologic, îi vom trimite pozele, să vadă dacă el este tatăl și dacă el este copilul căutat. Avem careva presupuneri pe care urmează să le verificăm. Să examinăm posibilitatea, fie de a transmite copilul celuilalt părinte, dacă anterior nu s-au depistat alte neglijări ale acțiunilor părintești, fie să fie transferat copilul de la spitalul, din secția de copii cu vârstă de fragedă, într-un centru de plasament pentru copiii de vârstă fragedă de pe strada Ivan Franco, până la stabilirea statutului copilului", a mai spus Crizantema Caraman, Șef Secția Protecția Copilului și Familie Bălți.

Mama bebelușului are 22 de ani. Ea riscă acum amendă în mărime de până la 27.500 de lei moldovenești,  muncă  în folosul comunităţii sau închisoare de până la 2 ani. Bebelușul a fost consultat de medici. El a fost diagnosticat cu malnutriție, bronșită și este suspect la pneumonie.

Bebeluș abandonat la minus 20 de grade în Siberia. Mai mulți adolescenți l-au găsit

Un bebeluș a fost abandonat în Siberia, unde au fost înregistrate temperaturi de până la -20 de grade Celsius. Nou-născutul a fost găsit în luna ianuarie de cinci adolescenți într-o cutie de ouă pe un drum îndepărtat, lângă satul Sosnovka, lângă Novosibirsk, spun rapoartele locale citate de BBC. 

Fetița a fost transportată de urgență la spital de către unul dintre părinții adolescenților, unde a fost constatată starea bună. Polițiștii erau atunci în căutarea mamei și au deschis o anchetă penală pentru tentativă de omor a unui minor.

Părinții adolescentei care au transportat bebelușul doresc să adopte copilul, dar trebuie să aștepte să vadă dacă rudele ei pot fi găsite. Vorbind cu ziarul rus NGS, tatăl unuia dintre adolescenți, Dmitri Litvinov, a spus că cei cinci prieteni au ieșit la plimbare în ziua de Crăciun.

"Era deja întuneric, luminau cu telefoanele și se uitau la ce era în cutie", a spus Litvinov, tatăl. 

"Înăuntru era o fetiță învelită cu o pătură și o sticlă", a adăugat el. El și soția sa Anna au fost chemați la fața locului de fiul lor, Renat. Au dus copilul cu mașina la un spital din oraș. Teama lor era că fetița, despre care se crede că avea aproximativ trei zile când a fost găsită, ar fi suferit degerături și ar fi putut să moară. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel