Data publicării:

Mesajul de adio lăsat de generalul Claudio Graziano, președintele gigantului Fincantieri. "Lumea se prăbușește"

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află în articol ce mesaj de adio a lăsat generalul Claudio Graziano, președintele gigantului Fincantieri.

Claudio Graziano, preşedintele grupului italian Fincantieri, cea mai importantă companie de construcţie de nave în Europa, care a comandat şi Forţa Naţiunilor Unite în Liban, a murit la vârsta 70 de ani.

Acesta a fost găsit decedat în casa sa din Roma, cu un pistol alături. Din acest motiv presa italiană vorbește acum despre o posibilă sinucidere.

Mesajul de adio lăsat de generalul Claudio Graziano

Claudio Graziano ar fi lăsat chiar și o scrisoare de adio în care evoca recenta pierdere a soţiei sale. Potrivit Open, biletul de adio lăsat de președintele Fincantieri arată disperarea care l-a determinat ieri să-și ia viața împușcându-se în cap. Se face referire la moartea soției sale - Marisa Lanucara, în aprilie 2023. În tot acest timp, La Repubblica dezvăluie una dintre ultimele sale confidențe datând de acum o săptămână: "Ar fi multe de scris, lumea se prăbușește. Dar acum mă lupt seara, mă simt gol". Graziano suferea mult din cauza faptului că și-a pierdut soția, scrie ziarul.

Acum, guvernul italian va trebui să identifice succesorul în fruntea companiei de stat. Competențele au fost transmise provizoriu lui Pierroberto Folgiero.

Graziano și-ar fi luat viața în noaptea de duminică spre luni. Locuia într-o clădire la câțiva pași de spitalul militar Celio. Un polițist din escorta sa l-a găsit dimineața fără suflare. Pistolul a fost găsit în apropierea corpului său. Ulterior, Parchetul de la Roma a deschis o anchetă împotriva unor persoane necunoscute pentru incitare la sinucidere, în încercarea de a afla cum s-a întâmplat totul.

Graziano era văduv și fără copii, iar acum Ministerul Apărării din Italia se va ocupa de ceremonia funerară pentru a-i aduce un omagiu. 

Cine a fost Claudio Graziano

Născut în 1953 la Torino, în nord, Claudio Graziano a intrat în armată şi s-a format la vânătorii de munte, cărora le-a rămas fidel de-a lungul întregii sale cariere militare.

El a servit în cadrul "căştilor albastre" în Mozambic în 1992, ulterior a fost ataşat militar al Italiei la Washington chiar după atentatele din 11 septembrie 2001, relatează Agerpres. Graziano a servit şi în Afganistan, iar în 2007 a fost numit de secretarul general al ONU comandant al Forţei interimare a Naţiunilor Unite în Liban (FINUL).

Din 2015 până în 2018, el a fost şeful armatei în Italia şi începând din 2017 a prezidat Comitetul militar al Uniunii Europene, până la sosirea sa la Fincantieri, la câteva luni după declanşarea invaziei Rusiei în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel