Mesajul Alinei Gorghiu după ce dosarul 2 Mai - Vlad Pascu va continua fără judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Alina Gorghiu Foto: Crișan Andreescu
Alina Gorghiu Foto: Crișan Andreescu
Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a salutat faptul că magistratul Ioana Ancuţa Popoviciu, care avea în soluţionare la Judecătoria Mangalia dosarul cu privire la accidentul din localitatea 2 Mai, va fi transferată. 

Alina Gorghiu a zis faptul că  'este o uşurare că procedura va continua fără judecătoarea care a creat atâta emoţie negativă în spaţiul public.

'Competenţele ministrului Justiţiei nu implică deloc dosarele de pe rolul curţilor instanţelor din România, nici măcar al instanţei de la Mangalia. Am luat act de solicitarea de transfer, aprobată de secţia de judecători astăzi. Ca atare, vom vedea ce va decide mai departe instanţa de la Mangalia cu privire la procesul în curs.', a zis Alina Gorghiu.

'Nu îmi cereţi să mă pronunţ pe dosar, însă, din punctul meu de vedere, este o uşurare că această procedură îşi va urma cursul fără judecătoarea care a creat atâta emoţie negativă în spaţiul public şi mă bucur că există o solicitare de transfer aprobată de secţia de judecători a CSM', a zis Alina Gorghiu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, marţi, cererea de transfer la Judecătoria Constanţa a Ioanei Ancuţa Popoviciu, judecătoarea care avea în soluţionare la Judecătoria Mangalia dosarul lui Vlad Pascu, şoferul drogat care în 2023 a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai, Constanța. Secţia a hotărât faptul că aceasta poate începe activitatea la noua instanţă începând cu 1 iunie 2024. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel