Mesajele pe care Google Chrome îţi va permite să le ascunzi DEFINITIV
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Începând cu versiunea Chrome 86, utilizatorii vor putea opta pentru ascunderea permanentă a mesajelor de notificare, pe site-urile care abuzează de acestea.

Schimbare relativ minoră, dar de efect, posibilitatea ascunderii permanente a mesajelor de notificare contribuie la o experiență de navigare mai „liniștită” pentru utilizatorii Chrome, punând totodată în dificultate administratorii de site-uri care au abuzat până acum de ferestrele pop-up și abonarea la alerte de notificare, ca metodă de creștere a numărului de vizitatori.

Primul pas a fost făcut începând cu versiunea Chrome 80, când Google a ajusta modul de afișare a notificărilor pentru a fi mai puțin intrusive în experiența la navigare web. Începând cu versiunea Chrome 84, Google a adus ajustări suplimentare menite să  evite „înșelarea, păcălirea sau forțarea utilizatorilor în a permite recepționarea de alerte” din partea site-ului vizitat, după ce a ieșit la iveală că tot mai multe site-uri abuzează de această funcționalitate pentru a obține abonarea utilizatorilor la liste de email sau alte servicii de care nu au neapărat nevoie, scrie go4it.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel