Mesajele liderilor din lumea întreagă după nașterea bebelușului regal
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Bebeluș Regal 3
Bebeluș Regal 3

Nașterea bebelușului regal a fost salutată de importante oficialități din întreaga lume, preşedintele Statelor Unite Barack Obama şi soţia sa Michelle fiind printre primi care au transmis un mesaj de felicitare.

Iată câteva dintre mesajele venite pe adresa Casei regale britanice, conform evz.ro:

SUA: "Michelle şi cu mine suntem fericiţi să-i felicităm pe ducele şi ducesa de Cambridge cu această ocazie fericită a naşterii primului lor copil", a precizat preşedintele Obama într-un comunicat.

Canada: Guvernatorul general şi premierul şi-au transmis felicitările către Anglia în numele naţiunii canadiene, ţară membră a comunităţii Commonwealth. Premierul canadian Stephen Harper a scris pe contul său de Twitter: "În numele tuturor canadienilor adresez cele mai sincere felicitări cuplului regal şi întregii familii regale".

De asemenea, în onoarea faptului că bebeluşul regal este băieţel, cascada Niagara şi Turnul CN din Toronto au fost scăldate în lumină albastră.

Australia: Pemierul Kevin Rudd a transmis, printr-un comunicat, că australienii "împărtăşesc bucuria familiei regale, în special pe cea a prinţului Charles pentru naşterea nepoţelului său şi pe cea a reginei, care are un strănepot".

Franţa: Preşedintele François Hollande, alături de partenera sa, Valérie Trierweiler, au transmis "cele mai sincere felicitări" părinţilor noului născut. "Vestea fericită a naşterii prinţului a fost primită cu bucurie de poporul francez", conform mesajului transmis de preşedintele Hollande cuplului regal.

Rusia: Preşedintele rus Vladimir Putin s-a declarat bucuros să o felicite pe regina Elisabeta a II-a pentru naşterea strănepotului său şi le-a urat "sănătate noului născut, ducesei de Cambridge şi tuturor membrilor familiei regale".

Germania: Preşedintele german Joachim Gauck i-a felicitat la rândul său pe regina Elisabeta a II-a, pe prinţul William şi pe soţia sa Kate, după naşterea bebeluşului regal. "Vestea despre acest eveniment fericit a fost primită cu mare bucurie în Germania. Oamenii sunt din toată inima alături de voi şi de copilul vostru", a susţinut el, în mesajul adresat lui Kate şi William.

Monaco: Prinţul Albert a transmis "felicitări călduroase" reginei Elisabeta a II-a şi părinţilor Kate şi William, pentru naşterea unui nou moştenitor.

Japonia: Guvernul japonez "felicită cu căldură familia regală britanică şi poporul britanic", conform secretarului general al guvernului de la Tokyo, Yoshihide Suga. Premierul japonez Abe a transmis la rândul său un mesaj de felicitare omologului său britanic, David Cameron: "Îi dorim multă sănătate noului născut. Sperăm că acest eveniment va apropia poporul japonez de cel britanic".

Israel. Preşedintele Shimon Peres şi premierul Benjamin Netanyahu şi-au publicat felicitările pe conturile de Facebook.

"Alteţele voastre regale, în numele poporului israelian ne exprimăm imensa bucurie cu prilejul naşterii fiului vostru - un bebeluş regal născut în cea mai democratică ţară din lume. Din Ierusalim ne rugăm pentru sănătatea lui, pentru viitorul său şi pentru pace", scrie Shimon Peres.

Gambia, din Africa: Guvernul fostei colonii britanice a prezentat "sincere felicitări guvernului şi poporului britanic".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel