Mesaj RO-ALERT la miezul nopții. După ce au atacat un cal, urșii au dat iama într-o gospodărie și i-au terorizat pe localnici
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Doi turişti ucraineni, atacaţi de urs în zona Castelului Peleş din Sinaia /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Doi turişti ucraineni, atacaţi de urs în zona Castelului Peleş din Sinaia / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Urșii continuă să terorizeze localnicii din comuna argeșeană Bughea de Jos.

Terorizaţi de urşi, locuitorii unui sat din Argeş, cer ca autorităţile să facă ceva pentru a-i proteja de animalele sălbatice. În urmă cu două nopţi un cal a fost muşcat de un urs şi târât prin jumătate de sat. Pădurarii nu pot interveni şi nu pot împuşca ursul pentru că satul nu este zonă intravilană, iar cele mai multe case sunt ridicate fără autorizaţie.

Calul atacat de urs a agonizat ore bune până când autorităţile locale au găsit o asociaţie care să îl eutanasieze. "La ecvine nu am văzut niciodată asemenea răni. Leziunile sunt, din păcate, aducătoare de moarte. Singura soluţie pentru el este eutanasia", a declarat Maria Popescu, medic veterinar. Localnicii sunt îngroziți. Nu ştiu cum să-şi mai ascundă animalele şi se tem că, la un moment dat, urşii vor intra peste ei în case.

Ursul era unul dintre exemplarele monitorizate, spun sătenii. Autorităţile locale susţin că în zona Bughea de Jos au fost relocaţi urşi din Hunedoara, care s-au apropiat tot mai mult de sate. Atacul din urmă cu două nopţi este printre cele mai violente, iar autorităţile nu au soluţii. "Am văzut în ordonanţa dată de domnul ministru că îi putem împuşca ursul, nu noi, cine are dreptul, în intravilan. Păi acest cătun este în extravilanul comunei şi atunci dacă ursul atacă aici noi nu putem să intervenim?", a declarat Bogdan Oancea, viceprimarul comunei Burghea de Jos, scrie ObservatorNews.

Mesaj RO-ALERT la mizeul nopții

Azi-noapte un mesaj RO-ALERT a fost emis în aceeaşi zonă. Ursul a ajuns din nou în apropierea caselor şi a făcut mai multe pagube. Localnicii cer ca ursul să fie împuşcat, dar acesta este protejat de lege.

În mesajul RO-ALERT era precizat că trei urși au intrat într-o gospodărie și au produs mai multe pagube, iar oamenii erau sfătuiți să fie precauți și să nu iasă din locuințe.

Ursul care a ucis un cioban de 26 de ani, găsit mort în pădure

Ursul care a omorât un cioban de doar 26 de ani la graniţa judeţelor Harghita şi Suceava a fost găsit mort în pădure chiar de către vânătorii trimişi să îl elimine. Animalul nu avea plăgi împuşcate. 

Din primele informații, ursul nu ar fi fost împușcat, iar în imediata apropiere s-au găsit o șapcă și o pălărie. Autoritățile se deplasează la fața locului pentru ridicarea și examinarea animalului sălbatic.

Vânătorii care s-au deplasat în pădurile din zonă pentru a elimina respectivul exemplar de urs, existând un ordin semnat de eliminare ca urmare a tragediei petrecute în seara de 23 iulie, au fost cei care au găsit ursul mort în pădure (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel