Mesaj RO Alert în București: cod portocaliu de furtuni 
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
În zona Bucureștiului s-a emis în urmă cu scurt timp un mesaj de tip RO ALERT. 

Capitala este sub cod portocaliu de ploi, sâmbătă, până la miezul nopții, avertizează meteorologii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Din cauza fenomenelor periculoase, ISU București-Ilfov a emis un mesaj Ro-Alert.

Potrivit ANM, temporar vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial, iar prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15 - 20 l/mp și izolat peste 25 l/mp, în condițiile în care în ultimele 3 ore, în unele cartiere, s-au înregistrat cantități de apă de 15 - 25 l/mp în București.

Avertizarea cod portocaliu a intrat în vigoare la ora 21.00 și expiră la miezul nopții.

Este cod portocaliu și în întregul județ Ilfov, precum și în mai multe localități din județul Giurgiu până la ora 00.15. Temporar vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, iar prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 20 - 25 l/mp și izolat peste 30 l/mp, în condițiile în care în ultimele 4 ore, în zona avertizată s-au înregistrat local cantități de apă de 25 - 30 l/mp. Sunt vizate localitățile Bolintin-Vale, Florești-Stoenești, Roata de Jos, Ulmi, Bolintin-Deal, Găiseni, Vânătorii Mici, Ogrezeni, Crevedia Mare, Buturugeni, Bucșani, Grădinari, Joița, Mârșa, Săbăreni, Cosoba din județul Giurgiu.

ISU BIF emis un mesaj RO-Alert

ISU BIF le recomandă persoanelor aflate pe stradă să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie. De asemenea, trebuie să se sisteze activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime, să se închidă toate ferestrele locuinţelor şi altor categorii de construcţii. Totodată, trebuie să se emite atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Iată mesajul primit de populație: 

1. -imagine fara descriere- (mesaj-ro-alert_14522400.jpg)

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă șoferilor să circule cu viteză redusă pe un carosabil umed, adaptată condiţiilor de drum, să sporească atenţia şi să nu bruscheze comenzile vehiculului.

În multe zone din țară, sunt semnalate tronsoane de drumuri naționale și autostrăzi pe care traficul se desfășoară în condiții de ploaie abundentă, cu rafale de vânt.

Astfel, polițiștii le recomandă șoferilor să crească distanța de siguranță între vehicule, să se asigure corespunzător înaintea schimbării benzii sau a direcției și să evite staționarea în apropierea copacilor.

ANM a emis avertizări cod galben și portocaliu de instabilitate și ploi valabile în cea mai mare parte a țării până luni dimineață

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel