Mesaj puternic de la vice-cancelarul Germaniei pentru Dragnea. Sper să colaborăm, după victoria PSD
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Liderii importanți din mai multe state europene și politicieni de marcă au transmis mesaje de felicitare pentru președintele PSD, Liviu Dragnea, în urma succesului înregistrat de partidul său la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Un mesaj de ultimă oră a venit din partea lui Sigmar Gabriel, președintele Partidului Social Democrat din Germania.

Acesta subliniază faptul că succesul înregistrat de PSD la alegeri "vine într-o perioadă de mari provocări pentru toată Europa. Criza economică cu urmările sale sociale devastatoare încă nu este complet depășită în Europa. În același timp, trăim o perioadă în care populismul periculos este în continuă creștere, fiind cel care pune sub semnul întrebării fundamentele societăților noastre democratice și parteneriatul european. Mai mult ca niciodată, în fața acestor amenințări este datoria noastră, ca social-democrați și progresiști, să conlucrăm și să oferim impulsuri comune pentru o Europă mai bună: pentru o Europă care investește în creștere economică și locuri de muncă. Pentru o Europă solidară și care creează mai multă echitate socială, prin aplecarea către interesele de zi cu zi ale cetățenilor ei".

Liderul Partidului Social Democrat din Germania  își exprimă, totodată, bucuria că cele două formațiuni politice vor putea colabora îndeaproape în perioada următoare "pentru a realiza acești pași spre progres către o Europă mai bună".

Mesaje de felicitare pentru victoria obținută de PSD la alegerile parlamentare au vent și din partea premierilor din Cehia, Austria, Suedia, precum și din partea președintelui Parlamentului European, Martin Schulz.

Vezi AICI mesajul lui Sigmar Gabriel

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel