Mesaj cu vopsea pe gardul Palatului Cotroceni. Chirieac: E vandalism. Dacă nu le pedepseşti când se petrec, din motive politice, se întoarce roata
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
 Palatul Cotroceni
Palatul Cotroceni
Marian Căpăţână, bărbatul care a vandalizat gardul casei lui Traian Băsescu, a recidivat. Acesta a făcut un gest similar la Palatul Cotroceni. Analistul politic Bogdan Chirieac aduce aminte de alte acte similare, direcţionate contra unor miniştri PSD, care nu au fost pedepsite. 

”Un incident de securitate nu cred că este, dar un act de vandalism cu siguranță. Ce vreți, niște inși care erau de partea binelui au dat cu vopsea roșie pe zidurile Ministerului Justiției, când era ministru Tudorel Toader, atunci nu s-a luat niciun fel de măsură, s-a spus că e bine, că așa trebuie. Când s-au vopsit zidurile casei lui Florin Iordache, procurorul de caz a închis dosarul, a zis că fapta nu există, deși imaginile erau postate de făptuitor pe tot internetul. 

Acum s-a găsit domnul Căpăţână să scrie insulte, injurii pe gardul Cotroceniului. Dacă nu pedepsești actele de vandalism când se petrec, din motive politice, iată, la un moment dat se întoarce roata”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac. 

Amendă de 500 de lei la prima faptă

”A fost amendat cu 500 de lei Marian Căpăţână”, a precizat moderatoarea Mihaela Bîrzilă. 

”L-a rupt în două, efectiv, 500 de lei. Şi costul pentru ștergerea mesajului cine l-a suportat? În general astfel de atitudini nu cred că trebuie tratate cu ușurință. Acum îți scrie pe gard, poimâine îți aruncă o sticlă Molotov în curte și așa mai departe”, a mai precizat Chirieac. 

În discuție a fost adusă și inițiativa acestor acte de vandalism,. 

”La cum l-am văzut pe domnul Căpăţână, cred că are și dânsul lucruri de spus. Mai degrabă este inițiativa dânsului, adică nu cred că este o conspirație a lui Putin ca să scrie pe gardul lui Iohannis", a completat analistul.

Dosar penal pentru vandalul de la Cotroceni

"Cu privire la imaginile apărute în spaţiul public, în care se observă un bărbat care inscripţionează un text, cu un spray cu vopsea, pe gardul împrejmuitor al Palatului Cotroceni, facem precizarea că în cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere", informează Biroul de presă al Poliţiei Capitalei, potrivit Agerpres.

Persoana în cauză a fost identificată, iar cercetările sunt efectuate de Secţia 17 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel