Angela Merkel acuză Rusia pentru prima dată: Solidaritatea mea se îndreaptă către Ucraina
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Angela Merkel, fostul Cancelar al Germaniei
Angela Merkel, fostul Cancelar al Germaniei
Angela Merkel a avut prima intervenție publică după șase luni, cu privire la războiul din Ucraina: ”În această situație, este vital ca Europa să fie unită, germanii își fac datoria”. 

”Solidaritatea mea se îndreaptă către Ucraina invadată și atacată de Rusia și le susțin dreptul la autoapărare”, a spus aseară Angela Merkel în cadrul unui discurs la Berlin, subliniind că sprijină toate eforturile guvernului german, ale UE, ale SUA, NATO, G7 și Națiunile Unite să ”pună capăt acestui război barbar de agresiune al Rusiei”, potrivit Rainews.

Ea a vorbit, de asemenea, despre încălcările drepturilor omului, spunând că ”Bucha reprezintă această oroare” și apoi a subliniat importanța unității UE, amintind că ”nu ar trebui să luăm niciodată pacea și libertatea de la sine înțeles”.

Niciun cuvânt despre Vladimir Putin

În timpul discursului său, Merkel nu a menționat niciodată numele președintelui rus Vladimir Putin, cu care a avut relații cordiale, și a avertizat că ”nu ar trebui să luăm niciodată pacea și libertatea de la sine înțeles”.

În această ”tristețe nesfârșită”, Merkel a văzut o ”rază de speranță” în sprijinul acordat Kievului de către Polonia, Moldova și alte țări vecine și le-a cerut germanilor să își facă datoria pentru unitatea Europei într-o situație precum cea actuală, în care ”este vital ca Europa să fie unită”.

Este prima dată când fostul cancelar al Germaniei vorbește din nou în public în aproximativ șase luni. Ocazie a fost o seară de rămas bun a președintelui sindicatului Dgb, Reiner Hoffmann, care și-a părăsit funcția după ani de zile. Săptămâna viitoare, pe 7 iunie, Merkel este așteptată să participe la un alt eveniment de discuții politice la Berlin.

Citește și...

George Soros, cuvinte dure pentru Angela Merkel. Acesta o acuză de „acorduri speciale” pentru gazul rusesc

 Filantropul George Soros a dat vina pentru dependența de gaz din Rusia a Europei în mod direct pe ”acordurile speciale” ale fostului cancelar german Angela Merkel cu Moscova.

”Dependența Europei de combustibilii fosili ruși rămâne excesivă, în mare parte din cauza politicilor mercantiliste duse de fostul cancelar Angela Merkel”, a spus Soros, într-un discurs în marjele Forumului Economic Mondial de marți seară. 

”Ea făcuse acorduri speciale cu Rusia pentru furnizarea de gaze și făcuse din China cea mai mare piață de export a Germaniei”, a mai declarat George Soros.

Soros, a cărui Fundație pentru Societatea Deschisă promovează democrația liberală, a lăudat-o pe Ursula von der Leyen pentru numind-o ”o voce europeană puternică”.

El a adăugat că actualul cancelar german Olaf Scholz a fost ales pentru a continua politicile lui Merkel, dar cu toate acestea se pare că „întotdeauna reușește să facă ceea ce trebuie în cele din urmă”, invocând mișcări de a anula Nord Stream 2, de a crește cheltuielile pentru apărare și de a trimite arme în Ucraina....citește întreaga știre AICI.

Citește și...

Angela Merkel, răspuns tăios pentru Zelenski după ce președintele Ucrainei a criticat-o

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a criticat duminică pe ex-cancelarul Angela Merkel şi pe fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy pentru decizia de la summitul NATO din 2008 de la Bucureşti, spunând că acesta este un exemplu despre cum politicile lor faţă de Rusia au eşuat şi au contribuit să se ajungă la conflictul actual.

”Fostul cancelar dr. Angela Merkel îşi susţine deciziile în legătură cu summitul NATO din 2008 de la Bucureşti', a declarat un purtător de cuvânt al fostei şefe a guvernului, răspunzând unei întrebări adresate de dpa.

”Având în vedere atrocităţile descoperite la Bucea şi în alte locuri din Ucraina, toate eforturile guvernului federal şi ale comunităţii internaţionale de a fi alături de Ucraina şi a pune capăt barbariei Rusiei şi războiului împotriva Ucrainei au sprijinul deplin al fostului cancelar', a adăugat purtătorul de cuvânt.

Cererea din 2008 a Ucrainei de aderare la NATO, blocată de Sarkozy şi Merkel

Conform relatărilor, cererea din 2008 a Ucrainei de aderare la NATO a fost blocată de Sarkozy şi Merkel.

În declaraţia finală a summitului, Ucraina a primit promisiunea aderării în cele din urmă la Alianţă, dar nu i s-a oferit un calendar pentru începerea procesului prin iniţierea unui plan de acţiune pentru aderare (MAP). 

....citește întreaga știre  AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel