Mergi în vacanță în Grecia? Autoritățile elene lansează o aplicație gratuită care te va ajuta. Funcționează și în limba română
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Autoritățile elene lansează o aplicație pentru turiști, bazată pe Inteligența Artificială.

Intenționează să mergi în vacanță în Grecia? Autoritățile elene îți vin în ajutor. În curând va fi lansată o aplicație pentru turiști, bazată pe inteligența artificială, inclusiv în limba română. Această aplicație le va oferi turiștilor informații despre locurile pe care le pot vizita, dar le va veni în ajutor și în cazul unor urgențe, prezentându-le lista de spitale, ambasade sau posturi de poliție.

Aplicația „mAiGreece” va fi disponibilă din 10 iunie, relatează Pro TV. Astfel, dacă veți intra în țară după această dată veți primi un mesaj pe telefon cu un link de unde o puteți descărca.

Veți putea interacționa cu asistentul digital de călătorie într-un mod similar cu ChatGPT. Astfel, veți putea trimite întrebările în limba română, fie în scris, fie verbal.

Ce informații îți oferă aplicația

Potrivit autorităților din Grecia, aplicația va oferi turiștilor răspunsuri clare despre ce pot face în cazul unui furt, dacă își pierd documentele sau dacă au o problemă de sănătate.

„Are și un buton pe care când îl apeși apelează direct numărul european de urgență 112 și trimite și locația GPS în același timp, ceea ce e foarte util în situații de criză”, a declarat Georgios Stafylakis, directorul biroului de turism din Grecia.

Un mare avantaj al aplicației lansate de Ministerul Turismului de la Atena este că va fi disponibilă în 31 de limbi, inclusiv în română.

„Nu toată lumea vorbește engleză și atunci când călătoresc e bine de știut că există un serviciu pe care îl pot accesa și pot lua legătura în situații de urgență cu spitale sau cu autorități. Mie mi se pare o idee bună care ar trebui copiată în absolut toate țările care primesc turiști străini”, a declarat pentru sursa citată Raluca Mureșan, specialist în turism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel