Mergi de Sărbători în Marea Britanie? Ar trebui să fii atent. MAE, avertizare
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Dominika Gregušová)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Dominika Gregušová)
Dacă ai de gând să călătorești în Marea Britanie, trebuie să știi ce a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Ministerul Afacerilor Externe avertizează că, din cauza unor greve ale Poliţiei de Frontieră din Marea Britanie, călătorii pot întâmpina timpi de aşteptare mai lungi la controlul de securitate de la graniţă între 23 şi 26 de decembrie, precum şi între 28 şi 31 decembrie, scrie Rador.

Pe de altă parte, operatorii de bagaje ai aeroportului londonez Heathrow vor fi în grevă între 29 decembrie şi 1 ianuarie. Ca urmare, pot apărea perturbări considerabile şi întârzieri ale zborurilor. Pentru mai multe informaţii, MAE recomandă pasagerilor să acceseze pagina de internet a instituţiei.

Vezi și: Cea mai mare grevă a asistentelor medicale din istoria Marii Britanii

Luna trecută, circa 15.000 de membri ai sindicatului PCS (sindicatul funcționarilor publici – n.r.) au votat în favoarea grevei, în cadrul unei discuții legate de salarii, pensii, locuri de muncă și disponibilizări. Membrii sindicatului au confirmat că vor ieși în stradă în perioada 23-26 decembrie și în perioada 28-31 decembrie.

Grevele vor afecta șase aeroporturi britanice: Birmingham, Cardiff, Gatwick, Glasgow, Heathrow (terminalele 2-5) și Manchester – precum și în portul Newhaven. Grevele vor avea un efect major asupra celor care folosesc serviciile publice din Marea Britanie, a transmis Mark Serwotka, secretarul general al sindicatului PCS.

"Am încercat de luni de zile să negociem, dar am fost ignorați”, a declarat Mark Serwotka, în cadrul unei conferințe de presă la Londra. „Nu a fost pus la dispoziție sau pus pe masă niciun ban”, a mai spus el.

Doi reprezentanți ai aviației au spus că pasagerii ar trebui să se aștepte la aglomerație, dar că sistemul va continua să funcționeze. Un șef de aeroport, potrivit The Telegraph, a spus că cel mai probabil vor fi curse anulate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel