Merele sunt mai nocive pentru dinţi decât băuturile carbogazoase - STUDIU
Potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători britanici pe un eșantion de o mie de persoane, având vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, consumul de mere aduce prejudicii de patru ori mai mari sănătății dinților față de cel provocat de băuturile răcoritoare carbogazoase. De asemenea, vinul şi berea blondă cresc riscul deteriorării danturii, potrivit The Daily Mail.
Atunci când o persoană mestecă încet un măr, nivelul ridicat de aciditate al fructului afectează în mod considerabil dinţii, explică, în acest context, profesorul David Bartlett de la King's College London Dental Institute.
În cadrul studiului menţionat, experţii au fost interesaţi în special de relaţia dintre dieta persoanelor investigate şi erodarea smalţului şi a dentinei dinţilor.
S-a dovedit că riscul ca dentina să fie afectată era de 3,7% în cazul persoanelor care consumau cu regularitate mere.
Unele sortimente de mere, potrivit calculelor oamenilor de ştiinţă, conţin echivalentul a patru linguriţe de zahăr, ceea ce provoacă un nivel crescut de aciditate în gură.
În acest sens, medicii recomandă ca merele să fie consumate împreună cu o felie de caşcaval sau brânză, întrucât calciul neutralizează acidul. De asemenea, ei spun că este binevenit şi un pahar cu apă simplă sau spălatul pe dinţi, scrie Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News