Mentenanța elicopterului prăbuşit lângă Kiev, făcută în România. Chirieac, despre ipoteza sabotajului: Zbura noaptea, pe ceață, și s-a lovit de o clădire
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Mentenanța elicopetrului prăbuşit lângă Kiev, făcută în România. Chirieac, despre ipoteza sabotajului: Ar fi cu totul și cu totul absurd / Foto: Agerpres
Mentenanța elicopetrului prăbuşit lângă Kiev, făcută în România. Chirieac, despre ipoteza sabotajului: Ar fi cu totul și cu totul absurd / Foto: Agerpres
Ministrul ucrainean de Interne a murit ieri, după ce elicopterul în care s-a aflat s-a prăbuşit lângă Kiev. Mentenanța acestui elicopter ar fi fost făcută în România.

Au apărut primele ipoteze în cazul elicopterului prăbușit lângă o grădiniță din Kiev, în urmă căruia ministrul ucrainean de Interne și adjunctul său au murit. Se ia în calcul inclusiv un sabotaj, dar și încălcarea normelor de siguranță din partea echipajului aflat la bordul aeronavei. În urma tragediei, 18 persoane au murit, potrivit celui mai recent bilanț. 

Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, e posibil ca elicopterul care s-a prăbușit să fi fost reparat în România. Și asta pentru că în primăvara anului trecut, imediat după izbucnirea războiului, nu mai puțin de 14 elicoptere ale Ministerului de Interne de la Kiev au survolat România și au ajuns la unitatea Airbus de la Ghimbav, Brașov, pentru lucrări de mentenanță și reparații capitale. Procuratura Generală a Ucrainei anunțat că a deschis o anchetă, fiind luate în calcul toate ipotezele.

Ipoteza sabotajului

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat la Realitatea Plus ce ar putea urma în acest caz, mai ales că apare și numele României.

"Ancheta declanșată după decesul ministrului ucrainean ar putea să ajungă în România, în contextul în care s-ar putea ca elicopterul să fi fost reperat în țara noastră. În plus, discutăm despre o ipoteză de sabotaj. Ce credeți că urmează în acest caz?", l-a întrebat jurnalista Ionela Arcanu pe analistul politic Bogdan Chirieac.

"Ar fi cu totul și cu totul absurd să spui că mentenanța făcută acum nouă luni în România a fost un sabotaj și nu cred că este vorba despre așa ceva, chiar dacă domnul Zelenski a spus că nu există accidente în timp de război, eu cred că se mai întâmplă și așa ceva, mai ales că elicopterul zbura noaptea, pe ceață, și s-a lovit de o clădire.

Deci, anchetele se fac, sper să aibă niște concluzii juste, nu cum s-a întâmplat cu racheta ucraineană care a omorât doi polonezi în Polonia și până în ultima clipă președintele Zelenski a susținut că este o rachetă rusească... Și acolo a fost un accident, apropo de ce spune dânsul, că nu sunt accidente pe timp de război, și nu cred că România are de a face câtuși de puțin cu acest incident nefericit", a declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel