Data actualizării:
Data publicării:

Meniu de dietă pentru 3 zile. Ce trebuie să mănânci la micul dejun, prânz și cină, pentru a slăbi

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Ținând această dietă, vei consuma nu mai mult de 1500 de calorii pe zi, împărțite în trei mese. Iată planul pentru trei zile...

Ziua 1

Mic dejun

2 ouă fierte
O jumătate de avocado
O felie de pâine integrală

Prânz

Somon la grătar
Sparanghel tras în unt

Cină

Mazăre fiartă cu puțină smântână de gătit
Burger din carne tocată de vită cu ceapă verde și condimente

Ziua 2

Mic dejun

2 linguri fulgi de ovăz
2 linguri nuci
2 linguri afine
150 grame iaurt grecesc

Prânz

Supă de legume cu câteva crutoane
Salată de spanac proaspăt cu 1 lingură de ulei de măsline, sare și piper
Piept de pui la grătar (în jur de 100-120 grame)

Cină

150 grame iaurt grecesc
10 migdale
½ linguriță de scorțișoară

Ziua 3

Mic dejun

2 ouă jumări cu bacon (3 felii de bacon)
Castravete
Roși cherry

Prânz

120 grame curcan la tavă
Brocoli fiert sau la cuptor cu 2 linguri de ulei de măsline
2 linguri de orez gătit la aburi

Cină

1 conservă de ton
1 morcov mai mare dat pe răzătoarea mică
1 ceapă verde
1 lingură porumb din conservă (din toate ingredientele se face o salată)

Dacă vreți să nu dați greș și să vă păstrați în limita stabilită de calorii, e de preferat să evitați toate băuturile în afară de apă, ceaiuri neîndulcite și cafeaua simplă. La gustări se pot servi fructe de pădure, iaurt sau migdale, nuci, alune, caju, dar în cantități limitate.

Sursa: kondelamagazine.com

Bonus: Dietă pentru 13 zile

Varianta I

Ziua 1: Consumați orice fruct, cu excepția bananelor.

Ziua 2: Consumați salate de legume crude sau salate cu cartofi și roșii. Evitați mazărea, fasolea uscată sau porumbul. La prânz este permisă supa! La cină nu mănâncați fructe. Hrana de bază este un cartof copt la cuptor, uns cu ulei de măsline.

Ziua 3: Legume, fructe și  supă. De această dată fac excepție cartofii copți. 

Ziua 4: Aveți voie să consumați trei banane, lapte degresat, supă și multă apă.

Ziua 5:250 g carne înăbușită și șase roșii proaspete. De asemenea, trebuie să beți șase-opt pahare de apă și să mâncați o porție de supă.

Ziua 6: O porție de carne de vită, cu legume crude sau cu doi cartofi. Nu trebuie să renunțați la porția de supă.

Ziua 7: Consumați legume, orez fiert și beți suc de fructe neîndulcit și apă plată.

Varianta II

Micul dejun

Opțiunea 1: 2 felii de bacon, 2 ouă și jumătate de grapefruit

Opțiunea 2: o jumătate de grepfruit şi o ceaşcă de cafea neîndulcită/ceai

Prânz

Opțiunea 1: friptură cu spanac și încă o jumătate de fruct

Opțiunea 2: 2 ouă, o salată de castraveți și roșii cu zeamă de lămâie, o felie de pâine prăjită și o jumătate de grapefruit

Cină

Opțiunea 1: legume gratinate cu 100-200 g de pui, vită sau pește și încă o jumătate de fruct

Opțiunea 2: câteva felii de şuncă şi un pahar de 500 de mililitri de apă și jumătate de grapefruit.

Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel