Meningita, boala care face ravagii în România. Cum ții adolescenții departe de ea
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Spital
Spital
Meningita a început să facă ravagii în România, însă poate fi prevenită dacă se va ține cont de câteva reguli.

Meningita este o boală care duce la inflamație în creier și măduva spinării. O adolescentă din București, care suferea de meningită meningococică, a murit joi dimineață. 

Boala se transmite pe calea aerului, doar în cazul unui contact foarte apropiat cu o persoană bolnavă sau purtătoare, precizează reprezentanții Ministerului Sănătății (MS), într-un comunicat.

Reacția Ministerului Sănătății

„Microorganismul nu este rezistent în mediul extern, fiind foarte sensibil la variațiile de temperatură și uscăciune. În unele cazuri, rare, poate apărea o formă fulminantă a bolii – meningococemie - cu o rată mare de deces. Doar contacții apropiați sunt testați în vederea posibilului portaj al meningococului și li se administrează profilactic doza unică de antibiotic", potrivit celor de la MS.

Sursa citată mai menționează că inspectorii Direcției  de Sănătate Publică București au intervenit după ce au fost informați că la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș este internată o pacientă de 18 ani diagnosticată cu meningită meningococică, boală ce i-a adus moartea.

„Conform procedurilor care se impun în acest caz, au fost stabiliți toți contacții direcți, elevii a două clase de curs și 10 dintre profesorii unui liceu din capitală, cărora li s-au recoltat probe de exudat faringian și li s-a administrat antibiotic în doză unică în scop profilactic", se mai arată în comunicat.

Vezi AICI cum poate fi prevenită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel