Memorie, lucruri surprinzătoare. Cum te sabotezi singur
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Unele obiceiuri au un impact mai mare decât am fi crezut asupra organismului și sănătății, fiind afectată în mod direct memoria.

Dietă și gustări la miezul nopții

O dietă bogată în zahăr și alimente procesate duce la inflamaţia creierului, ce poate culmina cu pierderi temporale de memorie. Evită pe cât posibil alimentele nesănătoase și adoptă o dietă echilibrată, plină în vitamine și antioxidanți. Adoptă dieta mediteraneană, plină în grăsimi nesaturate, ca uleiul de măsline, peştele sau nucile, alimente despre care s-a dovedit științific că scad șansele apariției bolilor precum Alzheimer sau demența.

Pe lângă faptul că e extrem de posibil să te alegi și cu câteva kilograme în plus, studiile arată că micile gustări de la miezul nopții îți pot afecta și memoria. Fiecare persoană are un ritm care îi dictează când e timpul de dormit, de mâncat sau de a fi activ. Atunci când luăm o gustare în mijlocul nopții, nu facem alteva decât să dăm peste cap întreg acest proces.

Vitamina B12

Un deficit de vitamina B12 este asociat cu diverse probleme de sănătate, printre acestea numărându-se și pierderea memoriei.  

Somn

Prea puțin somn va avea un impact negativ asupra capacității de a reține informații noi. Privarea de somn îți va afecta nu numai capacitatea de memorare, dar te vei confrunta şi cu oboseală și reacții întârziate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel