Memoria lui Ivan Patzaichin va fi cinstită pe noua faleză din Tulcea. Horia Teodorescu: Le-am lăsat libertatea să aleagă locul / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, a vorbit despre un loc dedicat lui Ivan Patzaichin care va fi amenajat la Tulcea.

Horia Teodorescu, președintele CJ Tulcea, a precizat că pe noua faleză a orașului omonim va fi amenajat un loc în memoria lui Ivan Patzaichin.

„Vreau să punctez că am luat decizia să facem, în memoria lui Ivan Patzaichin, în capătul falezei, bineînțeles discutând și cu fata lui, și cu domnul Frolu (n.r. Teodor Frolu - Asociația „Ivan Patzaichin - Mila 23“), un loc dedicat marelui sportiv. Le-am lăsat libertatea să aleagă locul de pe faleză unde consideră că trebuie să existe ceva care să fie dedicat pentru el, pentru valoarea sa și tot ce a reprezentat pentru județul Tulcea și pentru România“, a spus, la DC News, Horia Teodorescu.

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  ”Breaking news” cu lucrările la faleza din Tulcea. Horia Teodorescu: Au anticipat bine, dar lucrul spectaculos va veni peste două luni

Ivona Potzaichin-Rusu, primul interviu după moartea tatălui său: Moștenirea lui este una grea

Ivona Beatrice Potzaichin-Rusu este fiica lui Ivan Patzaichin și președinta Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23. Greșeala unui funcționar a făcut ca în actele de identitate, numele lui Ivan să fie trecut Potzaichin, în loc de Patzaichin. Marele campion a ales să folosească numele real al familiei sale, dar nu a corectat niciodată, în acte, eroarea funcționărească.

Sâmbătă, 18 iunie, în Mila 23, localitatea natală a lui Ivan, Ivona Potzaichin-Rusu a acordat primul interviu, pentru TLGraf.ro, după 5 septembrie 2021, ziua în care, așa cum a comunicat familia atunci, „Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce”. 

În dimineața asta, drumul spre Mila 23 mi se pare copleșitor. Pentru că ultima dată când am mers pe aceleași canale eram cu Ivan Patzaichin în aceeași barcă. El conducea, noi râdeam, se mai plângea că a mai dispărut un copac, încetinea brusc, să nu facă valuri la trecerea printr-un anumit loc… N-am cum să nu-mi amintesc asta, pentru că de la el am învățat drumul ăsta, care unora li s-ar putea părea destul de banal. Nimic nu era banal în Deltă, dacă erai lângă Ivan. Nimic nu e banal în Deltă, și asta am învățat de la el, scrie jurnalistul Patrick André de Hillerin.

La Mila 23 se desfășoară Bibaniada de fete, un concurs de pescuit doar pentru doamne. Prima ediție a avut loc anul trecut și este ultimul eveniment al Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23 la care a mai fost prezent Ivan. 

Ajuns la Mila, mă uit imediat după Ivona. Încă nu este în zona centrală a evenimentului. Trece ceva timp până când o văd și de-abia atunci mă liniștesc. Pentru că pe ea o căutam: garanția continuității. Moștenirea (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Navrom sistează cursele în Deltă. Horia Teodorescu, președintele CJ Tulcea: Cum se poate debloca situația

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel