Data publicării:

Membri OSCE, privaţi de libertate în Donetsk şi Lugansk

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Povestea celor care au supraviețuit la Azovstal: Copiii desenau mâncare pe pereți pentru că nu aveau ce să mănânce Fotografie creată de Алесь Усцінаў, de la Pexels
Povestea celor care au supraviețuit la Azovstal: Copiii desenau mâncare pe pereți pentru că nu aveau ce să mănânce Fotografie creată de Алесь Усцінаў, de la Pexels
Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a declarat că depune eforturi pentru a asigura eliberarea unui număr de membri ai Misiunii Speciale de Monitorizare (SMM) care au fost reținuți în estul Ucrainei.

"OSCE este extrem de îngrijorată de faptul că un număr de membri ai misiunii naționale SMM au fost privați de libertate în Donețk și Luhansk. OSCE utilizează toate canalele disponibile pentru a facilita eliberarea personalului său", a declarat organizația, ca răspuns la o întrebare, adăugând că nu poate oferi mai multe detalii în acest moment.

Separatiștii susținuți de Moscova controlează de aproape opt ani regiunile sud-estice ucrainene Donețk și Luhansk, cunoscute în mod colectiv sub numele de Donbas.

OSCE este cea mai mare organizație interguvernamentală regională orientată spre securitate din lume, cu statut de observator în cadrul Organizației Națiunilor Unite.

Mandatul său include aspecte precum controlul armelor, promovarea drepturilor omului, libertatea presei și alegeri libere și corecte, scrie Mediafax.

Zelenski spune că Ucraina va abandona negocierile cu Rusia dacă militarii din Mariupol vor fi uciși

Kievul va abandona negocierile cu Moscova dacă militarii săi, baricadaţi în vastul complex siderurgic Azovstal din Mariupol, în sud-estul Ucrainei, sunt ucişi de armata rusă, a reiterat sâmbătă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, citat de AFP.

"Dacă oamenii noştri sunt ucişi la Mariupol şi dacă pseudoreferendumuri sunt organizate în regiunea Herson (sud), Ucraina se va retrage din orice proces de negociere", a afirmat Zelenski în cursul unei conferinţe de presă la Kiev.

Liderul ucrainean a cerut din nou sâmbătă o întâlnire cu omologul său rus Vladimir Putin "pentru a pune capăt războiului".

O rachetă a lovit sâmbătă infrastructura din oraşul-port Odesa, situat în sudul Ucrainei, au indicat autorităţile locale într-un comunicat online, fără a oferi mai multe detalii, potrivit Reuters.



"Cred că cel care a început acest război va fi putea şi să-i pună capăt", a afirmat Zelenski într-o conferinţă de presă susţinută în interiorul unei staţii de metrou din centrul Kievului, reiterând că "nu se teme să-l întâlnească pe Putin" dacă aceasta ar permite să se ajungă la un acord de pace între Rusia şi Ucraina, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel