Data publicării:

Melinda French Gates se retrage din Fundația Bill & Melinda Gates: Trec la următorul capitol al activității mele filantropice

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Captura video YouTube @PBS NewsHour
FOTO: Captura video YouTube @PBS NewsHour
Melinda French Gates se retrage din funcția de co-președinte al Fundației Bill & Melinda Gates. Care este suma uriașă ce îi revine după această ”ieșire”.

Fosta soție a lui Bill Gates, Melinda French Gates și-a anunțat retragerea din funcția de co-președinte al Fundației Bill & Melinda Gates, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Potrivit unei postări făcute de Melinda Gates pe platforma X (fosta rețea socială Twitter), ultima sa zi de activitate în cadrul fundației va fi 7 iunie.

”După o analiză și o reflecție atentă, am decis să demisionez din funcția de copreședinte al Fundației Bill și Melinda Gates. Ultima mea zi de lucru la fundație va fi pe 7 iunie. Aceasta nu este o decizie la care am ajuns cu ușurință.

Sunt extrem de mândră de fundația pe care Bill și cu mine am construit-o împreună și de activitatea extraordinară pe care o desfășoară pentru a aborda inegalitățile din întreaga lume.

Țin foarte mult la echipa fundației, la partenerii noștri din întreaga lume și la toți cei care sunt afectați de activitatea ei”, a scris Melinda Gates în mesajul său.

Melinda French Gates: Trec la următorul capitol al activității mele filantropice

”Fac acest pas cu toată încrederea că fundația se află într-o formă solidă, cu un director executiv extrem de capabil, Mark Suzman, cu echipa de conducere executivă și cu un consiliu de administrație experimentat, pentru a se asigura că toate activitățile sale importante continuă.

Este momentul potrivit pentru mine să trec la următorul capitol al activității mele filantropice.

Acesta este un moment critic pentru femeile și fetele din SUA și din întreaga lume, iar cei care luptă pentru protejarea și promovarea egalității au nevoie urgentă de sprijin”, a mai scris fosta soție a lui Bill Gates.

Melinda French Gates și Bill Gates au divorțat în 2021, după un mariaj de 27 de ani, iar fundația pe care au condus-o împreună este considerată una dintre cele mai puternice și influente entități din domeniul global al sănătății publice, cu cheltuieli de peste 50 de miliarde de dolari în ultimii 20 de ani pentru a aduce o abordare de tip ”business” în combaterea sărăciei, bolilor, notează Reuters.

”În conformitate cu termenii acordului meu cu Bill, la părăsirea fundației, voi avea la dispoziție 12,5 miliarde de dolari în plus pentru a mă dedica muncii mele în numele femeilor și al familiilor”, a mai scris Melinda French Gates, care a ținut să sublinieze că va oferi mai multe detalii privind această ieșire din fundația Bill & Melinda Gates ”în viitorul apropiat”.

Citește și: Avertizarea lui Bill Gates: Eradicarea poliomielitei nu este garantată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel