Meghan Markle, eveniment în premieră alături de regina Elisabeta a II-a
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Meghan Markle i s-a alăturat în premieră reginei Elisabeta a II-a şi altor membri de rang înalt ai casei regale, luni, la unul dintre cele mai importante evenimente ale anului pentru monarh, slujba de Ziua Commonwealth, conform Press Association.

Participarea actriţei la slujba de la Westminster Abbey este un punct major de cotitură pentru viitoarea soţie a prinţului Harry, fiind prima dată când ea a participat la un eveniment oficial alături de regină. Sărbătorită în întreaga Commonwealth, ziua reprezintă o oportunitate pentru fiecare din cele 53 de state membre ale organizaţiei să scoată în lumină valorile pozitive ale familiei de naţiuni, potrivit agenţiei britanice de ştiri.

În mesajul său de Ziua Commonwealth, regina a elogiat 'conexiunea din cadrul Commonwealth' care le permite oamenilor din diferite naţiuni să se apropie unii de alţii şi să celebreze 'diversitatea'.

Londra urmează să găzduiască în curând o reuniune a liderilor din Commonwealth iar regina, care este lidera organizaţiei, a vorbit despre evenimentul bienal ca despre un exemplu al modului în care consensul 'poate contribui la crearea unui viitor care este mai echitabil, mai sigur, mai prosper şi mai sustenabil'. În condiţiile în care Marea Britanie părăseşte Uniunea Europeană importanţa Commonwealth ar putea creşte, potrivit unor comentatori.

Cum au fost întâmpinați de public

Prinţul Harry şi Meghan Markle au fost întâmpinaţi cu strigăte de public la sosirea la Westminster Abbey. Actriţa americană era îmbrăcată într-o rochie şi şi un pardesiu create de Amanda Wakeley şi o pălărie care este o creaţie a lui Stephen Jones. Harry şi Meghan şi-au exprimat angajamentul faţă de Commonwealth şi popoarele membre în cadrul unui interviu de după logodna lor. Prinţul a declarat atunci că aşteaptă amândoi cu nerăbdare să călătorească în Commonwealth şi să se întâlnească cu o parte din cei 2,4 miliarde de oameni din cele 53 de state membre.

Meghan Markle, care a devenit cetăţean britanic, s-a alăturat familiei regale în intonarea imnului naţional la începutul slujbei. În timpul slujbei, Theresa May a citit din biblie, iar fostul membru al trupei One Direction Liam Payne a cântat melodia lui John Mayer 'Waiting On The World To Change'.

[citeste si]

Printre cei 2.000 de oameni care au participat la slujbă s-au aflat premierul maltez Joseph Muscat, ambasadori, politicieni de rang înalt din Marea Britanie şi din Commonwealth, lideri religioşi şi peste 800 de elevi şi tineri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel