Medvedev: Rusia nu plănuiește un conflict direct cu NATO / Peninsula Crimeea va fi apărată cu „absolut orice armă”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Medvedev spune că Rusia nu are în vedere cu NATO, dar orice încercare de preluare a Peninsulei Crimeea poate duce la folosirea „oricărui tip de armă”.

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev spune că Moscova nu intenționează să intre într-un conflict direct cu NATO și este interesată să rezolve criza prin discuții, a informat agenția de presă Interfax, citată de Al Jazeera.

Cu toate acestea, el a avertizat că orice încercare ucraineană de a lua Peninsula Crimeea ar fi motiv pentru ca Moscova să folosească „absolut orice armă” împotriva Kievului.

De când Putin a trimis trupe în Ucraina în urmă cu mai bine de un an, Medvedev a devenit unul dintre cei mai virulenți oficiali ruși, în repetate rânduri el fiind unul dintre cei care au lansat avertismente la adresa occidentului.

De curând, același Dmitri Medvedev a asociat eventuala arestare a lui Vladimir Putin, ca urmare a mandatului emis de Curtea Penală Internațională, cu o declarație de război. În plus, el a amenințat Curtea Penală Internațională cu un atac cu rachete hipersonice Onyx.

CITEȘTE ȘI     -    Medvedev compară mandatul de arestare pe numele lui Putin cu hârtia igienică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel