Medvedev îi cere lui Elon Musk să „renunțe la afacerea Starlink din Ucraina”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse îi cere lui Elon Musk să renunțe la sateliții Starlink pentru Ucraina.

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, l-a felicitat pe Elon Musk pentru că a cumpărat Twitter, dar a adăugat că ar trebui să nu mai permită Ucrainei să folosească Starlink.

„Mult noroc lui Elon Musk în depășirea părtinirii politice și a dictaturii ideologice pe Twitter. Renunță la afacerea Starlink în Ucraina”, a scris fostul prim-ministru și președinte rus pe site-ul de socializare pe care îl deține acum Musk.

Starlink, deținut de Musk, a lansat peste 3.000 de sateliți mici pe orbita joasă a Pământului. Ei furnizează servicii de internet în Ucraina, unde războiul a distrus infrastructura celulară și de Internet. Serviciul a fost vital pentru comunicațiile militare ucrainene, conform Al Jazeera.

CITEȘTE ȘI     -    Elon Musk a preluat oficial Twitter. Primele mutări în cadrul companiei

Trump jubilează că Twitter de acum înainte 'a intrat pe mâini bune' după ce Elon Musk a cumpărat rețeaua socială

Fostul preşedinte american Donald Trump a salutat vineri faptul că de acum înainte Twitter 'a intrat pe mâini bune', după ce Elon Musk a cumpărat reţeaua socială, relatează France Presse.

'Twitter este acum pe mâini bune şi nu va mai fi condus de nebunii stângii radicale care ne detestă cu adevărat ţara', a declarat el pe reţeaua sa, Truth Social.

Miliardarul republican nu a spus dacă intenţionează să se întoarcă pe platformă, unde a fost suspendat permanent după asaltul asupra Capitoliului.

Elon Musk, noul patron al reţelei sociale, a deschis uşa în luna mai revenirii lui Donald Trump pe Twitter, ceva ce ar avea efectul unei explozii, notează AFP.

Cu contul său @realDonaldTrump, fostul preşedinte american se adresa direct celor 88 de milioane de abonaţi ai săi, stârnind în mod regulat controverse aprinse.

Cu toate acestea, Donald Trump a considerat că reţeaua sa Truth Social funcţionează 'mai bine' decât Twitter, despre care el a spus că trebuie 'să muncească din greu pentru a scăpa de toate conturile false şi de roboţii care i-au făcut atât de mult rău'. 'ADOR ADEVĂRUL', a adăugat el (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel