Medvedev avertizează că ar putea apărea o nouă „alianță militară” anti-americană
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a avertizat cu privire la o nouă coaliție militară anti-americană pe fondul tensiunilor crescânde legate de războiul din Ucraina.  

Statele Unite și Rusia s-au văzut de multă vreme ca adversari pe scena globală. Cu toate acestea, invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie anul trecut a dus la distanțarea și mai mare dintre cele două țări, pe măsură ce SUA au sprijinit Kievul, oferind națiunii est-europene ajutor umanitar și militar.

Chiar și Medvedev, un aliat al lui Putin, care a fost văzut cândva ca fiind mai echilibrat în relațiile cu Occidentul, a preluat acum o retorică anti-Occidentală mai puternică pe fondul conflictului. Acum servește ca vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, iar în ultimele săptămâni a lansat mai multe atacuri verbale împotriva Occidentului, inclusiv a SUA, scrie Newsweek.

Într-o postare Telegram de duminică, Medvedev a avertizat că Rusia s-ar putea alătura altor țări care se opun hegemoniei SUA și ar putea crea o coaliție militară menită să-i slăbească dominația în politica globală.

Avertismentul a venit în timp ce Medvedev a pedepsit SUA pentru că a furnizat Ucrainei arme mai puternice pe care să le folosească pe câmpul de luptă împotriva trupelor lui Putin. Statele Unite au anunțat un ajutor militar mai consistent pentru Ucraina săptămâna trecută, dar au rezistat totuși să îndeplinească multe dintre cererile președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, de a trimite tancuri.

Medvedev a scris că SUA au „suficiente arme” pe care să le trimită în Ucraina pentru a „încerca să ne epuizeze sau, mai degrabă, să ne distrugă”. Însă el a avertizat că un conflict prelungit s-ar putea întoarce împotriva Washingtonului, rezultând în formarea acestei presupuse coaliții.

„În cazul unui conflict prelungit, la un moment dat se va forma o nouă alianță militară din acele țări pe care le-au primit americanii și haita lor de câini castrați”, a scris Medvedev. "Acest lucru s-a întâmplat întotdeauna în istoria omenirii în timpul războaielor lungi. Și atunci statele vor arunca în sfârșit Europa veche și rămășițele nefericiților ucraineni, iar lumea va ajunge din nou la o stare de echilibru."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel