Medvedev, amenințări pentru viitoarea fabrică de tancuri nemțești din Ucraina. „Vom sărbători cu focuri de artificii Kalibr”
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Fotografie de la Skitterphoto/ Pexels
Fotografie de la Skitterphoto/ Pexels
Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a făcut din nou declarații umilitoare la adresa Ucrainei, după ultimul anunț.

Vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev, a promis sâmbătă că armata rusă va ura bun venit cu rachete Kalibr şi alte "focuri de artificii pirotehnice" viitoarei fabrici de tancuri germane din Ucraina, conform Agerpres.

"Acest eveniment va fi sărbătorit cu focuri de artificii de Kalibr şi alte artificii pirotehnice", a scris Medvedev pe Telegram. Medvedev, fost preşedinte al Rusiei, şi-a exprimat convingerea că planurile de a construi o fabrică amintesc pentru moment de "un trolling (provocare) primitiv al regimului de la Kiev".

Fabrica va putea produce până la 400 de tancuri Panther pe an



El a făcut aceste declaraţii după ce s-a aflat că firma germană de armament Rheinmetall negociază construcţia unei fabrici de tancuri de luptă în Ucraina capabilă să producă circa 400 de unităţi din modelul Panther în fiecare an, după cum a dezvăluit şeful consorţiului german, Armin Papperger, într-un interviu acordat sâmbătă.

Costul construcţiei acestei uzine este estimat la circa 200 de milioane de euro, a declarat Papperger cotidianului regional german Rheinische Post. Discuţiile cu guvernul ucrainean sunt "promiţătoare", a adăugat Papperger, care a spus că se aşteaptă ca o decizie să fie luată în următoarele luni.

Vladimir Putin a modificat legea pentru a se asigura că ordinele de apărare ale statului sunt respectate în mod corespunzător

Președintele rus Vladimir Putin a semnat vineri un decret care permite statului să suspende directorii și acționarii oricăror companii care nu îndeplinesc contractele de apărare ale statului în condițiile legii marțiale, conform Reuters. Decretul ar permite ministerului industriei să numească un nou administrator extern care să preia conducerea unor astfel de companii.

Putin a declarat în octombrie că introduce legea marțială în cele patru regiuni ucrainene anexate, unde Moscova a preluat parțial controlul și le revendică, o mișcare condamnată ca fiind ilegală de majoritatea țărilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel