Medvedev amenință după explozia de pe Podul Crimeei
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Medvedev amenință după explozia de pe Podul Crimeei / Foto: Kremlin.ru
Medvedev amenință după explozia de pe Podul Crimeei / Foto: Kremlin.ru
Dmitri Medvedev amenință după explozia de pe Podul Crimeei.

Dmitri Medvedev, şeful adjunct al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, lansează amenințări, după explozia de pe Podul Crimeei, scrie Interfax.


"Dirijorul și autorul crimei este statul eșuat al Ucrainei. Acesta este un act terorist și un sabotaj comis de regimul criminal de la Kiev. Nu există nicio îndoială că Ucraina este implicată în acest lucru și nu a existat niciodată", a spus Medvedev într-un interviu cu jurnalista Nadana Friedrichson, care a fost publicat pe canalul său Telegram.

"Toate rapoartele și concluziile au fost făcute. Răspunsul Rusiei la această crimă nu poate fi decât distrugerea directă a teroriștilor. După cum este obișnuit în lume. Aceasta este ceea ce așteaptă cetățenii Rusiei", a spus Medvedev.

Ce spune Medvedev despre mobilizarea lui Putin

Medvedev a comentat, de asemenea, cursul mobilizării parțiale care are loc în Rusia.

"Mobilizarea are loc așa cum poate avea loc într-o țară în care nu s-a întâmplat de mai bine de optzeci de ani. Există patriotism adevărat, există emoții umane", a spus Medvedev.

Totodată, șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei a afirmat că "principalul este că țara s-a unit pentru a ne proteja poporul și Patria. Și aceasta este garanția victoriei noastre necondiționate". 

Vladimir Putin, prima declarație după distrugerea Podului Kerci

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat duminică serviciile secrete ucrainene (SBU) că s-au aflat la originea exploziei puternice care a avariat în ajun podul care leagă Crimeea de Rusia, spunând că a fost vorba despre un act terorist contra unei infrastructuri cheie, conform Agerpres.

"Autorii, executanţii şi comanditarii sunt serviciile secrete ucrainene", a declarat Putin în timpul unei întrevederi cu şeful Comitetului de anchetă rus. Nu este niciun dubiu. Acesta este un act de terorism îndreptat spre distrugerea infrastructurii civile esenţiale a Federaţiei Ruse, a adăugat liderul de la Kremlin.

În 24 februarie acest an, Rusia a lansat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o operaţiune militară specială de denazificare a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Circulaţia pe podul care leagă Crimea de Rusia a fost reluată parţial

Traficul auto pe podul Crimeea a fost restabilit, a anunţat liderul Republicii Crimeea, Serghei Aksenov. El a precizat că circulaţia este deschisă pentru maşini şi autobuze, care vor fi verificate cu o deosebită atenţie.

Aksenov le-a cerut şoferilor de camioane de transport marfă să-şi programeze cursele, folosind trecerea cu feribotul Kerci. Potrivit acestuia, feribotul Kerci-2 va începe să traverseze strâmtoarea în jurul orei 18:00. C

Comitetul Naţional Antiterorism a anunţat că o explozie a unui camion s-a produs sâmbătă dimineaţă pe podul Crimeea. În urma exploziei, şapte rezervoare de combustibil care circulau pe calea feroviară au fost cuprinse de flăcări. Două travee de la pod s-au prăbuşit parţial, în timp ce suportul arcului pentru susţinerea podului nu a fost deteriorat. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel