Medvedev amenință din nou Occidentul: Sancțiunile pot fi văzute ca un motiv de război
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fostul Președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev
Fostul Președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev
Confidentul lui Putin, Dmitri Medvedev, amenință din nou deschis Occidentul cu război.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a amenințat statele occidentale că sancțiunile ar putea, în anumite circumstanțe, să fie văzute ca un act de agresiune și o justificare pentru război, potrivit Reuters.

”Dacă statele continuă să impună sancțiuni Rusiei, acest lucru s-ar putea întâmpla”, a declarat, joi, la Moscova, fostul președinte rus.

Medvedev insistă asupra dreptului la autoapărare

”Aș dori să reiterez că o astfel de acțiune ostilă poate, în anumite circumstanțe, să fie interpretată și ca un act de agresiune internațională. Și chiar ca un casus belli (motiv de război)”, a spus Medvedev, luni, la Moscova.

”Rusia are dreptul să se apere”, a continuat acesta.

Putin a criticat, de asemenea, aspru sancțiunile

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a criticat, de asemenea, sancțiunile occidentale din cauza războiului de agresiune împotriva Ucrainei.

”Dominanța unei țări sau a unui grup de țări pe scena mondială nu este doar contraproductivă, ci și periculoasă și duce inevitabil la riscuri sistemice majore”, a spus Vladimir Putin joi într-o apariție video la un forum din Sankt Petersburg.

Ca răspuns la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, SUA și UE au impus sancțiuni ample Rusiei. 

Dmitri Medvedev: Orice intruziune a NATO în Crimeea ar putea declanşa al treilea război mondial

”Pentru noi, Crimeea este o parte a Rusiei. Şi asta înseamnă pentru totdeauna. Orice încercare de intruziune în Crimeea este o declaraţie de război împotriva ţării noastre”, a declarat Medvedev pentru site-ul de ştiri Argumentî i Faktî.

”Şi dacă acest lucru este făcut de către un stat membru NATO, asta înseamnă conflict cu întreaga alianţă nord-atlantică; un al treilea război mondial. O catastrofă completă”. El a mai declarat că dacă Finlanda şi Suedia se alătură NATO, Rusia îşi va consolida graniţele şi va fi pregătită pentru măsuri de represalii care ar putea include perspectiva instalării de rachete hipersonice Iskander ”în pragul lor”, potrivit Agerpres.

Medvedev, avertisment la crearea unei noi Românii Mari"

Recent, Dmitri Medvedev care este în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat că "Republica Moldova s-a aşezat la coada lungă de la intrarea în UE, întinsă pe decenii. Drum bun! Doar că se vrea mai repede. De aceea mult mai de actualitate devine o altă modalitate de obţinere a calităţii de membru în UE: crearea unei noi Românii Mari", a scris politicianul pe reţeaua de socializare Telegram, răspunzând la întrebarea agenţiei Tass cât de repede va putea adera Republica Moldova la Uniunea Europeană, scrie Rador, citând tass.ru.

El a arătat că "politicienii români de multă vreme joacă hore politice în jurul Republicii Moldova". Medvedev a reamintit faptul că acum acest lucru se petrece în sensul direct al cuvântului.

"Deputaţii au încheiat prima şedinţă comună din istorie a parlamentelor Republicii Moldova şi României cu executarea unui dans în care s-au luat de mână. Arăta foarte amuzant", a remarcat Medvedev.

"Însă consecinţele pot fi ceva mai puţin comice", a conchis vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev.

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse a constatat că Occidentul încearcă pare-se legislativ să interzică Rusiei să considere poporul ucrainean ca fiind apropiat, provocând prin toate modalităţile aprofundarea conflictului, însă în ceea ce-i priveşte pe români şi moldoveni situaţia este alta. Oficialilor de la Bucureşti, întărâtaţi de 'integratorii' de la Bruxelles, nu le dă pace ideea recreării proiectului României Mari, îngropat de Armata Roşie în anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei", a arătat Medvedev.

Citește mai mult AICI.

Te poate interesa și...

Medvedev anunţă „o nouă Românie Mare“. Chirieac: Eu nu știu cum a putut să fie atâția ani și președinte, și premier al Rusiei. Cantonat în secolul XIX

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit telefonic la România TV, unde a comentat declarațiile vicepreședintelui Consiliului de Securitate al Federației Ruse:

„Crearea României Mari nu are cum să se ticluiască la București. Ea se poate face numai la Bruxelles. O posibilă unificare a României cu Republica Moldova trebuie să aibă acceptul Bruxelles-ului și al Washingtonului. Deci chestiunea că hotărâm noi aici...să fim serioși! Republica Moldova este cea mai săracă țară din Europa, iar Bruxelles-ul ar trebui să plătească. Sunt prostiile lui Dmitri Medvedev. Eu nu știu cum omul ăsta a putut să fie atâția ani și președinte al Rusiei, și premier al Rusiei, făcând rocadă cu Vladimir Putin. Este cantonat în secolul 19. Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel